BKV-Figyelő

Szép buszok, hűvös metró, lengén öltözött lányok

Király Dávid

2014.06.23
12:14

A sok-sok hiba ellenére azért az esetek többségében gond nélkül eljutunk A-ból B-be - erre hívta fel a figyelmünket levelében Szilárd, aki köszön mindent.

Köszönöm minden BKV/BKK alkalmazottnak az áldozatos munkáját. Minden nap időben beérek a munkahelyemre, minden nap időben hazaérek. Köszönöm annak a buszvezetőnek aki már a kereszteződésben lassított, mert látta hogy anyuka fut babakocsival, sőt dudált az öreg bácsinak messziről hogy ne fusson, megvárja.

combino_margithid_ejszaka_effekt460.jpg Fotó: Andrew Davidson Photography

Köszönöm annak a HÉV-vezetőnek aki a már becsukott ajtót újra nyitotta hogy ne kelljen várnunk a következő járatra. Köszönöm annak a metróállomáson szolgálatot teljesítő hölgynek, aki székéből felugorva egy bottal járó néni után szaladt, hogy a lifthez kísérje, mielőtt a mozgólépcsőn elesett volna.

Köszönöm annak a villamosvezető hölgynek, aki pusztán megjelenésével és gyönyörű mosolyával bearanyozta a reggelemet. Köszönöm mindenkinek aki korán kel, járművet vezet, a melegben izzad, hidegben fázik a vezetőfülkében, csak a végállomáson megy el pisilni és odafigyelésével biztonságban eljuttatja utasait végcéljukhoz.

Úgy gondolom, több százezer társam egyetértésével teszem mindezt, hiszen mi mindannyian, minden nap igénybe vesszük a közösségi közlekedést, eljutunk munkahelyre, iskolába, óvodába, szórakozni. Javasolnám önnek, Király úr, blogja átnevezését mondjuk BKV-pocskondiázó vagy BKV-fikázó névre (ettől eltekintenék - a szerk.).

Javasolnám azoknak az embereknek, akik holmi csúnyán néző buszvezető, "direktajtórácsukós", kutyafelemelős, félmondaton megsértődős levelekkel panaszkodnak, üljenek le egy picit, igyanak egy sört (vagy ami tetszik), nézzenek meg egy jó filmet, bújjanak közelebb a párjukhoz és gondolkodjanak el azon, hogy megéri-e időt és energiát pazarolni panaszkodással.

A nap süt, az új buszok szépek, a metróban kellemes a hűvös, a lányok lengén öltöztek. Kell ennél több?

komment komment Címkék: köszönet észrevétel dicséret

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása