BKV-Figyelő

Ti megszoktátok már az új megállóneveket?

Király Dávid

2015.01.05
16:34

Olvasónk, Milán nem - mint az leveléből kiderül. Az elmúlt évek megállóátnevezési hulláma hozott néhány okos megoldást: régen például a 7-es busz egyik megállóját az egyik irányban Vas utcának hívták, visszafelé Kazinczy utcának, miközben mindkét busz az Urániánál állt meg. Bőven akadnak azonban olyan megállók, amelyeket kár volt olyan közterületekről elnevezni, amelyek kvázi nem is léteznek vagy senki sem ismeri őket.

A mai nap alaposan felhúztam magam azon, hogy a 7-essel a Róna utcáig akartam elmenni, és nincs ilyen megálló. Mivel nem buszozom sokat, igencsak kellett figyelnem, hogy jó helyen szálljak le. A probléma egyre több helyen megjelenik, hálás lennék, ha az alábbi kis írásom eljutna a BKK-hoz is, hátha valaki megmondja, kinek jó ez.

74_banovec_1.jpg

 Az utóbbi években egyre több helyen tapasztalható, hogy a régi megállókat átnevezik. Ez sok esetben jó dolog, hisz korábban rengeteg példa volt rá, hogy a két ellentétes irányú, de egymástól csak pár méterre levő megállónak két különböző neve volt, ezeket valóban érdemes volt átnevezni.

Azonban azt, hogy csomópontot, vagy főutat érintő megállókat miért neveznek át a mindenki által ismert közterületnév helyett arra, ami földrajzilag közelebb van, nem tudom megérteni.

Hogy néhány példát említsek, a 7-es busznak van egy Róna utcai megállója. Vagyis volt. Most Tisza István tér. Tegye fel a kezét, aki tudja, hol van a Tisza István tér! Vagy ott a Dózsa György úti megálló, amiről mindenki tudja, hogy hol van. De hallott már valaki a Reiner Frigyes parkról? Nem hinném, hogy él a városban 50-nél több ember, aki tudja, hol van.

De érdemes megemlíteni a 32-es busz Fogarasi úti megállóját, amit nem is tudok térkép nélkül... áh, megvan: Pongrátz Gergely tér. Hát a térképen is csak 12-es zoommal jelenik meg. A Wesselényi utcán végighaladó 74-es trolinak a nagykörúti megállóját miért kellett átnevezni Wesselényi utcára? Azt hiszem, ennél nagyobb hülyeség nem létezik. És gondolom van még vagy száz ilyen értelmetlen átnevezés.

Nagyon érdekelne, kinek jutott eszébe ilyen szinten megszívatni a pesti, vagy még inkább a nem pesti utasokat, hogy a mindenki által ismert tájékozódási pontok helyett "ismerd meg Budapestet" játékba kezdtek. 

komment komment Címkék: átnevezés megállók

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása