BKV-Figyelő

Eltűnt zebra kerestetik

Király Dávid

2015.01.20
12:27

A Határ út és a 3-as villamos felújításakor eltűnt egy gyalogátkelő. Igaz, hogy csak átmenetileg, de ez az átmenet már hetek óta tart, így a villamos egyik megállója szabályosan megközelíthetetlen - panaszolja olvasónk, Zsuzsanna, aki szerint a több villamost is lekésnek az utasok, mire átjutnak a megállóba.

Azért írok, mert egy hónappal ezelőtt elkóborolt a zebránk. De nem csak úgy elkóborolt, hanem vissza se jött. Történt ugyanis, hogy a Határ utat felújították és a villamost is, és lámpát is szereltek az Ősz utca - Határ út kereszteződésébe. Ami biztos nagyon jó dolog, egy hónapja csodálhatjuk, de szigorúan csak működésképtelenül.

oszutca1.jpg

Ami nem is lenne baj, ha lenne egy zebra, amin át lehet kelni. De nincs. Annyira nincs, hogy a 3-as villamos Ősz utcai megállóját a KRESZ betartása mellett nem is lehet megközelíteni. Sőt, szabálysértés is igazából. Ezt tudják a Határ úton közlekedő autósok is, mert egy átkelés a reggeli csúcsforgalomban olyan 5-10 percet vesz igénybe, mire valaki megszánja a hülye gyalogost, aki már a második villamost kési le.

Tudjuk, hogy a Határ út nem egy kis utca, hanem egy forgalmas főút. Eddig is életveszélyes volt ott az átkelés, amikor még csak sima zebrás átkelési lehetőség volt; hetente egyszer biztos, hogy elütöttek valakit. Mellékelek pár képet, ami jól ábrázolja az elsuhanó autókat és az ott várakozó gyalogos helyzetét.

oszutca2.jpg

Mi már ezt szóvá tettük a megfelelő szerveknek két hete, de panaszunk nem talált meghallgatásra. Bízom benne, hogy ezen forma esetleg lendít a dolgokon. 

Frissítés:

A bejegyzés megjelenése után a BKK az alábbi tájékoztatást adta az ügyben:

A Határ út és az Ősz utca csomópontja a 3-as villamos pályarekonstrukciója részeként épült át, ahol a munkák döntő többsége november második felében és decemberben zajlott. Azonban mire az új útburkolat elkészült, sajnálatos módon az időjárás már nem tette lehetővé az új útburkolati jelek felfestését.

Az évszakhoz képest jó időnek köszönhetően a kivitelező a Nagykőrösi úti és a Mártírok útjánál lévő csomópontban már el is készült a munkával, és a hiányolt zebra felfestésére is sor kerül várhatóan az elkövetkezendő napokban.

komment komment Címkék: zebra gyalogátkelő Határ út 3-as villamos

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása