BKV-Figyelő

"Öregember nem rakéta" - avagy mi volt a baj a régi átszállójeggyel?

Király Dávid

2015.02.05
16:25

Ha jól emlékszem, sosem vettem átszállójegyet, így aztán az sem tűnt fel, hogy lecserélték. A tömbjegy sem tömbjegy már, hisz nincsenek összetűzve. Régen minden jobb volt? Tibor kritikája következik.

Szerencsére ritkán veszem igénybe a BKV/BKK ellentmondásoktól nem mentes szolgáltatásait, mert nem vagyok tehetős, meg az izgalmakat sem bírom már úgy. Ezért inkább autóval, biciklivel, motorral vagy gyalog járok. De van úgy, elkerülhetetlen a kalandtúra. Ilyenkor általában átszállójegyet veszek. 

Mikor utoljára ezt vásároltam, még két felhasználható véggel egyben volt a jegy. Ez sajnos megváltozott. Egy behatárolt képességű hozzátartozómat kértem meg tavaly szeptember táján, vegyen két ilyet. Négy jeggyel jött haza. Utánanéztem a dolognak, kiderült, 1-2 sorrendben az összetartozó számú jegyeket kell használni.

atszallojegy.jpg

Ez remek, mert öregember nem rakéta okból most kezeléskor utcai szemüveg le, olvasó fel és lehet a számokat silabizálni. Életszerű! Nagy barom volt aki ezt kitalálta, azaz talán mégsem, mert feltehetően ez is egy újabb ok az utas lehúzására. Szinte biztosra veszem, ha véletlenül - több jegy esetében - elcserélem a sorrendet vagy a sorszámokat, rögtön 16 000 forint megy a feneketlen zsákba. Persze ezt is megértem, sokba vannak a céges Audik.

De ezt az egészet le sem írtam volna, az ilyen lehúzásokat szinte üzemszerűnek tartom. Az igazi pofátlanság a pénztárnál volt. A képeken látható négy jegy voltaképp kettő, áruk 1060 forint lenne. De nem annyi volt. Ötezret adtam a megbízottamnak és hazahozott 2880 forintot. Minden darabért felszámoltak 530 forintot, holott kettő egybe tartozó annyi... ügyes, mondaná Kohn bácsi! 

komment komment Címkék: pénztár átszállójegy

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása