BKV-Figyelő

Saját buszán büntette meg a volános sofőrt a BKK-s ellenőr

Király Dávid

2015.02.20
15:25

Épp a kollégáját váltotta volna az a buszvezető, aki a BKK agglomerációs járatain dolgozik, amikor az ellenőr megbüntette. Mint tudjuk, az agglomerációs járatokon közlekedő buszokat a Volánbusz üzemelteti, emberünknek volt is volánbuszos szabadjegye, ez azonban a BKK-nál nem érvényes. Pikáns.

Tegnap a BKK-s jegyellenőr azon a buszon büntetett meg 16 ezer forintra, amin délutános műszakban váltottam a délelőttös kollégát. Az agglomerációs területen dolgozunk mint buszvezetők, itt a BKK megrendelésére a Volánbusz üzemelteti a buszokat. A BKK-s ellenőr a volánbuszos szabadjegyet nem fogadta el az agglomerációs járaton, mondván hogy az csak külterületre érvényes.

volanszabadjegy.jpg

Nevetségesnek tartjuk, hogy míg az agglomerációs járaton az utasok is a BKK bérletével tudnak utazni, addig mi, dolgozók nem kapunk a BKK-tól utazási igazolványt, mint egykor a BKV-nál. Cafetériából pedig nem érdemes BKK-bérletet kérni, mert az több mint 14 ezer forint lenne.

Annyit sem érdemlünk meg, hogy ha már a családunk nem is, de legalább mi, ottani dolgozók megkapjuk a BKK-s utazási igazolványt? Az ellenőrt kicsit sem érdekelte, hogy én fogom a kollégát leváltani, és ugyanezt a buszt a következő műszakban én fogom vezetni. Egyszerűen elkérte a papírjaimat és kaptam egy 16 ezer forintos sárga csekket.

Igazságtalannak és nevetségesnek tartom, hogy a saját kollégám büntetett meg, és a 16 ezer forintos büntetést sem fogja kifizetni helyettem senki. Ez egy drága nap volt...

komment komment Címkék: ellenőr agglomeráció szabadjegy BKK Volánbusz

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása