BKV-Figyelő

Elfogyott a bérlet

BKV figyelő.hu

2007.07.13
12:14

Szervusz BKV figyelő!

Épp egy hete, azaz 6-án reggel, miután 10 percig álltunk sorban a Nyugati hátsó metróbejáratánál lévő pénztárnál, a pénztáros hölgy közölte, hogy a bksz havibérlet elfogyott. Igen, elfogyott. Esetleg próbáljuk meg a másik oldalon... Ha valaki nem ismerné a Nyugati aluljárót, a másik oldalra átjutni kb. 5 perc, ahol ugye megint sorba állhatsz, ha bérletet akarsz. Megtettük, sorba álltunk (5 perc), majd itt is közölték, hogy nincs bérlet. A szomszéd ablaknál aztán újabb 10 perces sorban állással megkaptuk a bérletet.

Úgy látszik, hogy a békávé annyira büszke a megerősített jegyellenőrzésre, hogy bérletet már nem is akar eladni, vagy a büszkélkedés okán nem marad arra ideje, hogy az előző havi bérletek lejárta utáni első nap reggelén (amikor talán a legtöbben szeretnék megvenni a következő havit) elegendő készlet legyen a pénztárakban.

De ha már így alakult, ugyan miért nem tudják az egyik ablaknál meglévő készletet elosztani az adott állomáson nyitva tartó összes pénztár között? Vagy ha erre képtelenek, akkor miért nem állítják oda a sor végéhez az egyik léhűtő biztonsági őrüket/ellenőrüket, hogy figyelmeztesse a sorba beállókat, hogy ezért a bérletért nem érdemes végigállni a sort.

Hogyan veszik ahhoz a bátorságot, hogy a reggeli rohanásban (vagy akármikor) elvegyenek 20-25 percet az utasok (ügyfeleik) idejéből teljesen feleslegesen?

És ha már a biztonsági őrökbe oltott ellenőrökről szót ejtettem, a legnagyobb jóindulattal (tényleg) kérem a békávé vezetőit, nézzék már meg, hogy néz ki, hogyan működik az új ellenőrökkel az új ellenőrzési rendszer. Szedett-vedett külsejű emberek képezte csürhe -- igen, ez a legjobb szó rájuk, azt hiszem -- állja el többé-kevésbé a mozgólépcsők tetejét, alig lehet elférni köztük, mert természetesen a lépcsőhöz csatlakozó korláthoz állnak be, hogy megtámaszkodhassanak, néha még olyat is lehet látni, hogy némelyikük egy üveg kólával a kezében bámul az égre. Igaz, az ég nem bámul vissza, mert közbe jön a födém. Komolyan mondom, pont úgy néznek ki, mint azok a szerencsétlen, rosszarcú emberek, akik az üvegajtók másik oldalán az aluljáróban töltik az egész napjukat. Az meg -- számukra -- teljesen természetes, hogy az utas előkaparja a bérletét és felmutatja, de rá se hederítenek, mert a két ellenőrsorfal között átpréselődő utassor feje fölött átbeszélve éppen mondjuk a tegnapi tévéműsor tanulságait tárgyalják meg.

Az így végrehajtott ellenőrzés hatékonyságáról csak annyit, hogy a múltkor véletlenül a 14-én lejárt szelvény maradt a bérletemben, és annak ellenére, hogy minden nap legalább egyszer ellenőrizték, csak 30-án szólt a földalattin egy ellenőr, hogy nem érvényes. (Szerencsére az új szelvényt -- kitöltve -- időben bekészítettem a bérlet hátuljába).

Észre kellene venniük a békávé vezetőinek, hogy ezek az ellenőrök képezik a cég arcát az utasok felé; meg vagyok róla győződve, hogy a kinézetüknek és a munkavégzésük mikéntjének köszönhetően a békávé korábban sem fényes megítélése nagyot romlott az utóbbi hónapokban.

Fedup Sári

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása