BKV-Figyelő

Nyári napok elményei

BKV figyelő.hu

2007.07.20
17:38

Sziasztok!

A minap véletlen a 2007-es Combinora szálltam, a középen légkondicionált darabra. Jó tapasztalat: még úgy is érezhető volt, hogy bent hűvösebb van, hogy ugye komolyan gyengített változatról van szó. Rossz tapasztalat: okos utasok kinyitották az ablakokat, holott direkt ki volt írva, hogy ne nyissák ki (nem tudom miért nem lehet zárni őket), így persze áradt be a meleg, a légkondi meg dolgozhatott feleslegesen. Ez az én tapasztalatom a hőség idejéből.

Üdv: Titan
Még egy élmény:
Szia Bkvfigyelő!

A mai nap utánna jártam a tegnap hallott híreknek, miszerint az új Volvo buszok klímája sem bírja ezt a nagy meleget. Hát ezt most én is alátámasztom. Kipróbáltam minden szériából 2-2 buszt. Az eredmények a következők: A tavaly beszerzett FLR rendszámú szérián, a 200as járatnál ugyan ment a klíma, de nem hogy hideget, forró levegőt fújt be. Egy kis pozitívumként szólva nyitva voltak az ablakok. A második ilyen busz az M2 vonalán járt, ezen már nem is volt bekapcsolva a klíma, de az ablakok itt is nyitva voltak. Természetesen az ablakok semmit nem értek...Az FKU szériából, ugyan ez a felállás volt, de ott mind2 buszon csak forróságot fújt a klíma. Amin viszont meglepődtem az az FJX szériás buszok, ahova ugye utólag szerelték be a klímát. (én nem szeretem ezeket, mert általába nem olyan jó rajtuk a klíma.) Ám most mikor felszáltam egy ilyenre, nagyon kellemes hűs érzés fogadott, jó volt vele utazni. Ezekután, nem nagyon értem minek akkor nekünk a klímás busz, hogyha akkor nem működnek amikor a legjobban kellenének... Röviden szólva, ez volt a felmérés eredménye.

Szóval aki arra számít hogy hűsöl egyet majd útközbe ha ilyen buszra téved, az lehet hogy inkább sülni fog..:)

neo
A MÁV is megkeseríti a BKV utasok életét:
Történet arról, amikor két tróger társaság, a MÁV és a BKV összeakad. Most, pár perce, a 3-as busszal a Budatétényi sorompóhoz érkeztünk, Nagytétény felől. Már amikor odaértünk, akkor hosszú sor fogadott. Kb. öt perc alatt odaért egy szerelvény, és átrobogott az átjárón. Már kezdtünk örülni, hogy csak öt percig sz*ptunk 50 fokban a légkondi nélküli buszon, amikor a sorompó még mindig nem nyílt fel. Mivel a mi 3-asunk kicsit a kanyarban állt, én azt láttam, hogy a szembeni sávban egy új Volvo 3-as előtt a sorompó lassan elkezd felnyílni. A lassú az azt jelenti, hogy kb. 5 percig vánszorgott felfele, majd amikor majdnem kinyilt, akkor újra, hirtelen lecsukódott. Aztán újabb öt perc után, egy darab (!) villamos mozdony vánszorgott el előttünk, és felnyíltak a sorompók. Köszönjük a MÁV-nak, hogy ilyen frankón megakasztotta a Nagytétény felé irányuló forgalmat, a BKV-nak meg azt, hogy 50 fokban lehet rohadni a buszokon.

Üdv, puncsos.

Ui: Még a 3-as busz sofőrje is egy lepedőnyi méretű zsebkendővel törölgette magát

komment komment Címkék: budapest bkv máv nyár hőség észrevétel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása