BKV-Figyelő

Egyre több a panasz a BKV ellenőrökre

BKV figyelő.hu

2007.08.03
11:32

Rengeteg panaszt, rengeteg észrevételt kaptunk már BKV ellenőrökkel és átképzett biztonsági őrökkel kapcsolatban. Vert már hasba ellenőr segítőkész utast, szemtelenkedtek már árvával is,és rendszeresen az idelátogató külföldieket zaklatják, és kihasználják, hogy nem ismerik a hazánkban használatos jegyrendszert, néha fasisztáznak is. Eddig nagyon kevés pozitívumot hallottunk róluk. Ennek egyik oka az lehet, hogy jegyeket és bérleteket nem csak ellenőrök, hanem már biztonsági őrök is kérhetik. A biztonsági őrök nagy része elfogadhatatlan magatartást tanúsít és nem tisztelik az utasokat. Tudni kell, hogy a biztonságiőrök nem jegyellenőrök. A BKV arra hatalmazta fel őket, hogy ha egy utasnak nincs érvényes utazásra jogosító jegye, -bérlete, -utazási igazolványa, akkor ne engedje be a metró területére, ehhez joguk is van, de nem bűntethetnek! A metró területén csak a BKV formaruháját viselő ellenőr büntethet, abban az esetben, ha nincs az utasnak érvényes jegye vagy bérlete. Akit a jegyellenőrzés során inzultus ér, kérje el az ellenőr azonosítószámát és a problémát jelezze a BKV felé. A válaszuk természetesen az lesz, hogy kivizsgálják az ügyet és felelősségre vonják az alkalmazottat.

Természetesen az ellenőrök nagyobb része rendesen végzi a munkáját.

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása