BKV-Figyelő

BKV-s élmények

BKV figyelő.hu

2007.08.05
17:22

Lentebb 2 beérkezett BKV-s észrevételt olvashattok. Többek között szó lesz ellenőrről és a kocsiszínbe közlekedő villamosokról. Az észrevétel írói és Mi is várjuk a hozzászólásokat, valamint a hasonló történeteket a bkvfigyelo@index.hu címre!

Kedves BKV figyelő!

Szeretném megosztani veled az alábbi kis szösszenetemet. Ha arra érdemesnek találod, tedd ki kérlek.

Érdekes anomáliaszenvedő alanya voltam ma éjjel. Kedvesem Szentendrén lakik, és az utolsó (23:10) hévvel járok haza, a másnapi munka miatt. Árpád-hídnál leszállok, majd az 1-es villamossal megyek, ami eddig vagy Baross kocsiszínbe közlekedett, és akkor az számomra csak Lehel útig jó, vagy Angyalföld kocsiszínbe, és akkor tudok vele teljesen hazáig menni, mivel olyankor lefordul a 14-es vonalára, és szállít utast is.

Ma volt "szerencsém" megismerni a 3. változatot, ami Angyalföld kocsiszínbe közlekedik, de nem szállít utasokat. A helyzet úgy alakult, hogy mint eddig százszor, leszálltam Lehel útnál, átballagtam a 14-es megállójába, várom szépen a villamost, olvasgatom könyvecskémet, villamos jön, szépen, lassan, meggondoltan, majd ugyanígy megállás nélkül továbbhalad. Kérdem én miért? Nehezére esett volna felvenni engem? Megjegyzem a következő megállóban szintén volt egy várakozó, ő tehát ugyanúgy lemaradt, mint én. Ennyit a szolidaritásról:( Mert, ha másért nem, legalább azért elvihetett volna, hogy éjjel ne gyalogoljak.

Mai élményemet elküldöm a BKV ügyfélszolgálatának, és a BKV figyelő! blognak is, hátha kiderül, miért is jó ez egyes villamosvezetőknek.
Egy másik "élmény":
Kedves BKV figyelő!

1-2 hónappal ezelőtt esett meg velem a következő eset: 3as villamossal mentem, találkoztam barátnőmmel. Azonban tovább nem tudott menni a villamos, mert a másik sávban lerobbant a villamos vagy leszakadt a vezeték, már neme emlékszem pontosan. A lényeg az, hogy nem közlekedtek a vilik. Ezért elhatároztuk, hogy letrolizunk az egyes villamossal. Az se jött egy darabig, csak kb. 40 perc múlva.

Egy lassan, kb. 10 km/h-val közlekedő darab volt ,mögötte feltorlódva a gyorsan haladók. Már ekkor több mint egy órás késésben voltunk, de felszálltunk. Stadionoknál félre állt a rossz villamos, mi robogtunk tovább. Eléggé mérges voltam, hogy ennyire peches vagyok aznap. Valami szipusok is felszálltak... Nem volt valami kellemes, a bogárinvázióról nem is beszélve... A jegytömb a zsebemben lapult. De azt mondtam, hogy akkor most nem fizetnék ezért... És igen, a hab a tortán: "Jegyeket-bérleteket...". Jeleztem az ellenőr hölgynek, hogy akkor most leszállok. Ez ellen nem tudott mit tenni, de a barátnőm előtt elállta az utat és testével tartotta fel. Természetesen a védelmére keltem a páromnak, mire az ellenőr hívta a kollégáit a szemszögéből érthető módon.

Egy alacsony, tömzsi, kissebségi ellenőr jött . Leszálltunk Népligetnél, ők is így tettek. Körbevettek minket! A rezes bőrű vette kezébe a dolgokat, a többiek nem foglalkoztak már velünk, de a férfi eléggé modortalan hangnemben beszélt, szokásos monológ: ha nem mutatja be, akkor rendőrt hív. Én nyugodt, higgadt hangnemben és kulturáltan elmondtam a fentebb leírtakat. Mondjuk igaza volt, hogy akkor nem kell villamosozni, de az igazságérzetemet akkor is sértette a dolog.

Mikor elmentem volna elém állt a fickó és azt mondta, hogy: "BELEDONGÖLLEK A BETONBA!"

Nah ettől kikerekedtek a szemeim. Most ez valami új BKV-s módszer, ha a rendőrös riasztgatás nem válik be?- gondoltam magamban, majd higgadtan és kimérten megkérdeztem, hogy miért beszél így, amikor én tisztelettudóan (illemtani szakértő vagyok) válaszoltam... Erre nevetni kezdett, hogy maradjak már. Engem nem tudott megfélemlíteni, sarkon akartam fordulni, hogy majd elmegyünk barátnőmmel, ha hozzám ér az ellenőr akkor én fogom kihívni a rendőrt... Azonban a rám nem ható fenyegetés páromra hatott és mivel félt engem előkaparta pénztárcáját és kifizette a valahány ezer forintos büntetést mire ezt észrevettem...

Utána BKV-sok még heccelni próbáltak, hogy milyen úriember vagyok, ha a kedvesem fizeti ki helyettem a büntetést... Már legyintettem és oda akartam érni a célpontomhoz. Ugyan megfordult a fejemben, hogy kérek igazolást a büntetés befizetéséről, mert ezt simán zsebre teszik, de akkor több mint másfél órát késtem volna a BKV miatt... Természetesen megadtam barátnőmnek a pénzt... Nah ez volt az a betonba építős történet... Tudom, hogy hibás voltam a bliccelésben, de ezt az ellenőrös fellépést tűrhetetlennek tartom (megjegyzem nem volt azonosító számuk és igazolványuk, Max a zsebük mélyén)

Üdvözlettel: R3ges

komment komment Címkék: budapest bkv ellenőr észrevétel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása