BKV-Figyelő

Mi az, hogy diák, és nincs nála toll?

BKV figyelő.hu

2007.08.27
11:50

 Üdv, Figyelő!

Nem friss sztori (már vagy egyéves), de gondoltam, megosztom Veled. Történt egyszer, hogy épp az Akácfa utcába igyekeztem az akkor még 700 Ft-os büntetést befizetni (előrebocsátom, hogy a büntetés oka nem blitz, hanem saját figyelmetlenségem: elfelejtettem, hogy lejárt a bérletem). A BKV-irodában bemutattam a bérletem, mire a hölgy figyelmeztetett, hogy írjam be a diákigazolványom számát. (Általában be szoktam, de mivel aznap vettem a bérletet, még nem tettem meg.) A figyelmeztetés elhangzása után udvariasan kértem egy tollat a hölgytől, mivel nem volt nálam. A BKV-s néni erre gorombán kilökött nekem egy tollat a következő megjegyzés kíséretében:

Mi az, hogy diák, és nincs nála toll?

(Hozzáteszem: nem vicceskedve, hanem elég durván mondta.)

Nem álltam le magyarázkodni a hölgynek, hogy igen, egyetemista vagyok, de miért kötelességem mindig tollat hordani magamnál (a suliban laptoppal szoktam jegyzetelni), és különben sem hiszem, hogy bármi köze lenne hozzá, van-e nálam toll vagy nincs. Különben is nem nagy fáradság 1 percre kölcsözöni nekem egy tollat.

Úgy tűnik, a BKV-s néni számára valódi világszenzációt jelenthettem, ugyanis még a kolléganőjének is átszólt a szomszéd ablakhoz:

Hallod: diák, és nincs nála toll!

Gyorsan beírtam a diákom számát, kedvesen megköszöntem a kölcsön tollat, és azzal az elhatározással léptem ki a BKV-iroda ajtaján, hogy innentől kezdve mindig hordok majd magamnál legalább egy tollat (hiszen az a diáklét velejárója a BKV-s néni szerint). :D

Üdv:

Lulu

 

 

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása