BKV-Figyelő

Leköptek a héven

BKV figyelő.hu

2007.09.09
12:46

Tisztelt Ügyfélszolgálat!

 
Ma (2007.09.06) munkából hazafelé menet a következő történt velem:
A szentendrei HÉV Árpád-hídi megállójában egy háromfős társaság szállt fel a hév első kocsijának középső ajtaján azután, hogy az őket feltartóztatni próbáló ellenőrt majdnem fellökték. Előtte kb. két percig tanúja voltam a vitájuknak; az ellenőrök próbálták kidobni őket a peronzár mögül sikertelenül. Mikor a hév beállt, a srácok puskagolyószerűen kilőttek, felszálltak, és a hév elindult (én az első ajtón szálltam fel). Ordítoztak, verték az ajtót. Filatorigát megállónál a vezető kijött a fülkéből és felszólította őket, hogy szálljanak le. Vitatkoztak és amikor az utasok javasolták, hogy hívjon rendőrt, leszálltak. "Búcsúzóul" az egyikük beköpött a vezető ablakán kétszer, majd az első ajtón is - ahol álltam, így pont az arcomon landolt a nyál. Az ajtó becsukódott és mentünk tovább. Senkinek nem kívánom ezt a megalázást.


A kérdésem az, hogy miért nem lehetett ezt az egészet megelőzni azzal, hogy már az Árpád-hídtól sem engedik tovább a hévet, amíg ezek a - nem is írom le mik - nyilvánvalóan jegy, bérlet nélkül fenn vannak? Hol voltak a nagydarab biztonsági őrök, akiket különben sűrűn látok? A történethez hozzátartozik, hogy augusztusban autóval jártam dolgozni és az iskolakezdés miatt adtam még egy esélyt a bkv-nak. A kérésem az lenne, hogy térítsék meg a teljes árú szeptemberi bérletem időarányos részét, mert holnaptól megint inkább a dugóban ülök, minthogy ilyenek történjenek velem. Tisztában vagyok azzal, hogy nem sokat tehetnek ezek ellen, de a fent leírtak szerint meg lehetett volna előzni az egész történetet.
 
A szóban forgó szerelvény 17:20 körül volt az Árpádhídnál, az első kocsi sorszáma 978. A vezető - akit a határozottságáért, kiállásáért dícséret illet - igazolni tudja a történemet.
 
Elnézést kérek, ha itt-ott nem fogalmaztam összeszedetten, még mindig sírással küszködök.

 
Tisztelettel: Cattish

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása