BKV-Figyelő

Kiborult a BKV bili

BKV figyelő.hu

2007.10.04
21:19

Vitézy Dávid, a VEKE szóvivője szerint a Rákosi-korszakra emlékeztet a BKV közleménye, amely az újságírókat fenyegeti, emiatt felügyelő-bizottsági vizsgálatot kezdeményez a cégnél. Előzőleg a BKV és a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület is hazugsággal vádolta meg egymást.

"A BKV Zrt. megteszi a szükséges jogi lépéseket" - így kezdődik az a közlemény, amelyet az Index is megkapott csütörtökön, és amely a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) pár órával korábban kiadott közleményére reagál.

Az Index úgy tudja, hogy a VEKE egyik nyilatkozata váltotta ki a gyors válaszközleményt, amelyben a közlekedési vállalat azt írja, hogy "Az elmúlt időszak provokatív és a tényeknek ellentmondó sajtónyilatkozatait a BKV Zrt. már nem hagyhatja reagálás nélkül. A VEKE nevű szervezet és annak szóvivője, Vitézy Dávid hazug kijelentéseivel sajnos rákényszeríti a cégünket arra, hogy megtegyük a szükséges jogi lépéseket. Ezúton hívjuk fel a figyelmet arra is, hogy annak, aki továbbítja, megjelenteti a hazugságokat, szintén számolnia (kell) a lehetséges jogkövetkezményekkel." (A kell szót kihagyta a közlemény szerzője.)

Hazugozás

A közleményben a BKV hazugnak nevezi Vitézyt és a VEKE-t, miközben az egyesület közleményének éppen az a címe: "Közlekedési társaság helyett hazugsággyár: már Demszky Gábort is meghazudtolta a BKV". A közleményben Vitézy Dávid összegyűjtötte az elmúlt napok (és hónapok) BKV-s nyilatkozatait, és szembeállította azokat Budapest vezetőinek hasonló témájú megnyilatkozásaival. Így ellentmondásokat talált Vitézy a járatritkítások, a társaság nullszaldóssá tétele és a BKV teljesítményét rögzítő paraméterkönyv megváltoztatásáról szóló - több korábbi Index-cikkre is hivatkozva - interjúkban, kommünikékben és tájékoztatókban is.

Vizsgálat lesz?


Vitézy a BKV közleményéről az Indexnek elmondta, hogy az a Rákosi-korszakot idézi, hiszen akkoriban fenyegették meg előre az újságírókat, ha netán írnának egy bizonyos témáról. Vitézy a BKV felügyelőbizottságának (fb) is tagja, ezért fb-vizsgálatot fog kezdeményezni a fenyegető társasági közlemény miatt.

Regőczi Miklós, a BKV vezérigazgató-helyettese az Indexnek csak annyit jegyzett meg az ügy kapcsán, hogy Vitézy újabb és folyamatos hazugságaira nem kíván reagálni.

A cikk az index.hu oldalról származik.

komment komment Címkék: budapest bkv közlemény

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása