BKV-Figyelő

Kedd reggel villamossal

BKV figyelő.hu

2007.10.12
08:35

Figyelem pár napja az oldalt, hátha valaki más megosztja a kedd reggeli szupersztorit az 1-es villamos műszaki fennakadásáról. Érdeklődés hiányában megteszem én!

Kedden reggel 8 óra pár perckor az eddig soha nem használt hangszórók megszólaltak, és tudatták az újonnan érkezőkkel is, hogy a túloldalon lévő buszmegállóban nem viccből állnak az emberek, hanem a villamos nem jár, legfeljebb villamospótló. A megfogalmazás fontos, ezért leírom: "...az 1-es villamos műszaki problémák miatt Bécsi út és Lehel utca között nem közlekedik. Az utasokat villamospótló autóbuszok szállítják. ..."

Ezt az üzenetet szolgaian 10 percenként bemondták, és így ezen kívül mintegy 4 és félszer kellett meghallgatni, mire valóban megjött az első villamospótló autóbusz. Hogy a dolog még szebb legyen, rögtön 20 méterrel arrébb állt meg. Tele.

Hamarosan jött a következő, jött a harmadik, és jött a negyedik is, de 3-4 embernél több nem tudta betömöríteni magát a buszokba. Megjegyzem, hogy a 106-os busz folyamatosan járt, bár megfelelő tempóban ez sem tudta nyelni az embereket, és nekem amúgy sem volt jó.

Egy óra után, körülbelül 5-6-szor meghallgatva, hogy engem folyamatosan visznek el a pótlóbuszok, a sineken megindult az élet. Az addig vészesen villogó villamos elindult, nyomában egy egészséges szerelvénnyel, ami fel is vette a megállóban ácsorgó néhány szerencsés embert. Ekkor a hangosbemondó istensége közölte, hogy a problémát elhárították, és az 1-es villamos újra közlekedik.

A maradék embertömeg visszafolyt a villamosmegállóba, amikoris az út túloldalán megjelent egy, majd még egy, majd egy harmadik, teljesen üres villamospótló busz, amik így a hitetlen várakozóktól is megtisztították a buszmegállót. A mindig készségesen hívő utasok a villamosmegállóban még 10-15 percet vártak a következő villamosra.

Körülbelül 75-80 perc ácsorgás után megindult a reggel. Gondoltam közben a taxira, de kártyát ritkán fogadnak el. Gondoltam a BKV-sok rokonaira, de a Voodoo órákat félbehagytam. Gondoltam arra, hogy kéne egy fuckbkv.com, amin a számláló mellett egyetlen gomb lenne látható: "Igen, ma is beszoptam!". Mit lehet erre mondani? Csingiling.

D.

komment komment Címkék: budapest bkv tájékoztatás észrevétel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása