BKV-Figyelő

"Te egy g*ci senki vagy"

BKV figyelő.hu

2008.04.01
17:49

Tisztelt BKV-figyelő!

Az alábbiak ma délután történtek velem. A BKV-nak is elküldtem már az esetet. 

V.-évfolyamos. Egyetemi hallgató vagyok. A mai napon 2008.03.28-án, pénteken 17.10 perc körül a Stadionok Metro állomáson az Örs vezér  tere irányába induló metróhoz szerettem volna lejutni. A lépcső tetejénél két kék egyenruhás biztonsági őr (nem BKV ellenőrök), ellenőri szalaggal ellenőrizte a lefelé igyekvőket. Érvényes bérletemet  az érvényes diákigazolvánnyal együtt felmutattam az egyik ellenőrnek (kb 20-25 éves férfi, 170-175 cm magas, majdnem teljesen kopaszra borotvált fejű), Aki erre azt kérte mutassam meg a diákigazolvány hátoldalán levő matricát, a diákigazolványt kihúztam a tokból úgy, hogy a matrica teljesen látható legyen, és kb. 20cm-re az arca elé tartottam, erre azt mondta, hogy húzzam ki az egész diákigazolványt amit én meg is tettem.

Ekkor megpróbálta elvenni tőlem, kérdésemre, hogy mit akar, hiszen jól látja az érvényes (a többitől elütő színű) matricát, nem válaszolt, de erővel ki akarta venni a kezemből, amit én nem hagytam. Így álltunk az igazolványtokot fogva kb. fél percig, többször kértem: "Engedd el!" Elengedni nem volt hajlandó, cselekvését nem indokolta, mivel ekkor beérkezett egy metró, más megoldást nem látva durván felszólítottam: "Engedd el baszd meg!". Erre a biztonsági őr kétszer jobb felkaromba ütött, ököllel!

Próbáltam menekülni, de hozzászorított a lépcső melletti falhoz majd ezt kiabálta:" Te egy senki vagy! Te egy geci senki vagy! Neked itt nincs semmi jogod!" Közben többször a fejem felé ütött valószínűleg provokatív céllal. Én nem ütöttem vissza! Még mindig nem mondta meg, hogy mit akar! Teljesen kikelt magából úgy viselkedett, mint egy őrült szemei vérben forogtak! Mindezt több finn turista végignézte, a másik őr (idősebb férfi) a helyén állt és gyakorlatilag oda sem nézett! A következő  metró érkezésekor elengedett, és mint aki jól végezte dolgát visszament a helyére. Az átélt sokk miatt nem mertem a rendőrséget  a helyszínről hívni. A rendőrséget az este folyamán értesítettem. További lépéseimet egyelőre nem kívánom nyilvánosságra hozni.

Itt még egyszer hangsúlyozni szeretném, mind a bérletem, mind a diákigazolványom érvényes volt, azokat jól láthatóan felmutattam, a biztonsági őr a diákigazolványt indoklás  vagy bármiféle gyanú említése nélkül akarta elvenni a kezemből, amihez nincsen joga!Az érvényesítő  matricát egyébként karunk tanulmányi osztályának munkatársa helyezte el saját kezűleg a diákigazolványomon.

komment komment Címkék: budapest bkv metró ellenőr észrevétel 2 es

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása