BKV-Figyelő

Kamerát a Combino villamosba

BKV figyelő.hu

2008.04.06
10:01

Tisztelt BKV!

Önök még tavaly nagyon büszkék voltak arra, hogy a Combino villamosokon a kisebb teljesítményű klímával és a nyitható ablakok beépítésével spóroltak, mert 3 klíma (elején, közepén, végén) helyett csak 1-et tettek be, a villamos közepére. Kis gondolkodással kitaláltam, hogy ezt a pénzt mire lehetne fordítani, feltéve ha nem még megvan.

Az ötlet teljesen egyszerű, és megvalósítható. Tegyenek minden Combino villamosba térfigyelő kamerákat. Sajnos alvállalkozók buszaiba helyezett kamerák nincsenek bekötve, szinte semmit sem érnek. Ellentétben a MÁV Flirt vonatain, ahol kb. 10 méterenként térfigyelő kamera van elhelyezve, mely az egész utat rögzíti. Hogy miért lenne jó a kamera?

-Visszaszorítható a bliccelés, az ellenőrrel nem együttműködő utasok visszanézhetők.

-Teljes mértékben visszaszorítható a rongálás.

-Nagyobb biztonság.

Remélem azt nem kell is kell mondanom, hogy a kamerára fordított összeg többszörösen megtérül, ha a villamosokat nem csúfítja többet firka, ha az ablakon lévő fóliát nem karcolják össze, és ha ezeket nem kell több százezerért eltávolítani/cserélni.

Kérem a kamerás rendszert próbálják ki a 2008-as villamoson. Hívják fel az utasok figyelmét arra, hogy kamera figyeli őket, és felvétel eltárolásra kerül. Néhány hónap elteltével ezen a villamoson faggassák ki az utasokat arról, hogy nagyobb biztonságban érzik-e magukat, és örülnek-e a kamerának.

Kérem nézzék át a lehetőségeket, és értesítsenek a döntésről.

Szavazás:


komment komment Címkék: budapest bkv combino kamera villamos rongálás észrevétel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása