BKV-Figyelő

Az ügyfélszolgálat-vezető mégsem robot?

BKV figyelő.hu

2008.06.25
15:45

Sokan, sokszor bíráltátok már az ügyfélszolgálat-vezetőt a sablonos levelei, mellébeszélései miatt. A BKV-figyelő már megszokta, hogy fontos leveleire mellébeszélés a válasz, éppen ezért fordul az utóbbi időben a főpolgármester-helyetteshez, mert a titkárnője mert ő veszi a fáradtságot és válaszol rá.

Szia!

 

Kiderült, hogy az ügyfélszolgálat-vezető mégsem egy robot. Egy levélváltás után feltettem neki a kérdéseket, hogy hogyan tud megbüntetni a biztonsági szolgálatos, ha nem szedhet pótdíjat, nálam viszont nincs bérlet, de a pótdíjat hajlandó vagyok kifizetni, illetve azt is, hogy ez esetben ledobhatnak, és hogy milyen jogosítványokkal rendelkeznek.

 

Erre a válaszuk az volt, hogy az előző levelükben tartottakat fenntartják. Válaszul megírtam nekik, hogy nem értem mit tartanak fenn, amikor három kérdést írtam, legyenek szívesek és válaszoljanak. Megdöbbentő, de nem valami formalevéllel válaszoltak, hanem foglalkoztak az üggyel, ha más nem, legalább 10 percet biztosan.

 

Gondolom ez a levél is be fog kerülni a sablonok közé, de legalább készítettek egy újat, és vették a fáradtságot:

 

Tisztelt XY!

Köszönjük, hogy észrevételével megtisztelte Társaságunkat.

A levelében megjelölt helyen és időben a Biztonsági Szolgálat munkatársai végezték a jegyellenőrzést. Levelét illetékességből a Biztonsági Szolgálat cégvezetőjének megküldtük.

A Cégvezető tájékoztatása szerint a személy- és vagyonőri tevékenység ellátása törvényileg szabályozott. A BKV Zrt. annyi jogosultságot adhat át, amennyivel, mint szolgáltató rendelkezik. Tekintettel arra, hogy a Metró, a HÉV, illetve a BKV járművek a BKV Zrt. magánterületének számítanak – mely közforgalom céljára használható bizonyos feltételekkel – a törvényi szabályozás egyértelműen meghatározza a jogokat és a lehetőségeket.

A jogkövető magatartású személyek tudják, hogy pontosan ugyanolyan kötelezettség vonatkozik rájuk egy sport vagy kulturális rendezvény esetén, mint a közlekedésért fizetendő, az utazási feltételekben meghatározott mértékű „belépő” esetén. Vagyis bárhol, ahol a terület vagy a helyszín tulajdonosa a belépési jogosultságot meghatározta, abban az esetben nem feltétlenül saját maga, hanem egy általa megbízott személy- és vagyonvédelmi céggel érvényesítteti a belépési jogosultságot, a területen előírt feltételek szerinti tartózkodást, és a jogosulatlan személyekkel szemben a törvényi felhatalmazás szerinti intézkedést is. A pótdíjazás nem személy – és vagyonőri feladat, ennek végzéséhez más képzésre volna szükség. Amennyiben az adott személy pótdíjat tud – vagy szándékában áll – fizetni, annak feltételezhetően a jegyvásárlásra is lehetősége van.

A hatóságivizsga köteles, személy- és vagyonőri igazolvánnyal rendelkező biztonsági őrök a BKV Zrt. speciális feladatát, a pótdíjazást nem végzik, nem is végezhetik. A pótdíjazás nem személy – és vagyonőri feladat, ennek végzéséhez más képzésre volna szükség. Az intézkedések megkérdőjelezése sajnálatos módon, olyan utasok által is – nem ismerve a törvényi előírásokat -, provokatív megnyilvánulásokat eredményeznek időnként, akik rendelkeznek jeggyel vagy bérlettel.

Köszönjük, hogy időt és energiát fordított arra, hogy írjon nekünk, Társaságunk járművein kellemes utazást kívánunk Önnek.

Budapest, 2008. június 23.

Üdvözlettel: Szüts Katalin, ügyfélszolgálat-vezető

komment komment Címkék: budapest bkv ügyfélszolgálat levél utas válasz

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása