BKV-Figyelő

Úgy fejel, mint a Zidane

BKV figyelő.hu

2008.07.02
09:00

Sok kommentárt a lenti levélhez nem fűznék. Egy újabb orkot ismerhetünk meg, aki szeret verekedni, nőket bántani (testileg, lelkileg egyaránt) és férfiaknak Zidane-fejest osztogat.

 

Sokszor előfordul, hogy megvitatjuk munkatársaimmal a tömegközlekedési élményeinket. Legutóbb a munkatársnőm a következő történettel örvendeztetett meg bennünket. Június 19-én, csütörtökön reggel a déli pályaudvari villamos megállóban arra lett figyelmes, ahogy egy nagy darab ork ellenőr egy fiatal embert éppen lefejel (!), a vele közlekedő lányt pedig kettő másik ork ellenőr ráncigálja. A lány teljesen ki volt bukva. A munkatársnőm azonnal jelezte, hogy rendőrt hív, amiben megpróbálták megakadályozni. Fizikailag őt nem bántalmazták, hanem verbálisan inzultálták (hogy ne merjen beleszólni a mások dolgába, meg ilyenek - persze finomkodás nélkül).

 

A munkatársnőm nem rettent meg, hanem tárcsázott és szerencsére hamar felvették a 112-t. A rendőrök hamar a helyszínen voltak. Mindkét áldozat külföldi volt. A fiú Magyarországon él és éves bérlettel rendelkezett. A lány nem tudta kilukasztani a jegyét mert elmondása szerint nem hagyták. Namost itt álljunk meg. Milyen kép alakul ki Magyarországról? Hogy itt ellenőrnek álcázott randalírozó ork hordák inzultálják az utasokat? Mégis hova lehet még tovább süllyedni? Az volt egyébként a jó, hogy számbelileg egálban voltak. Meg hogy nem volt az ellenőrök cimborája a kiérkező járőr (mint ahogy azt egy korábbi bejegyzésben olvashattuk).

 

Sajnos közös megegyezéssel végül nem tettek feljelentést, pedig a munkatársnőm tanúskodott volna. Az incidens kezdetét nem látta ugyan, de még ha történt is bliccelés, akkor sem jogosítja fel egyik ellenőrt sem arra, hogy lefejeljen valakit. A BKV ellenőrök önjelölt Zidane-ja egyébként azzal védekezett, hogy nem is fejelte le igazán a fiút, mert akkor ott is maradt volna a földön. Tehát csak kicsit fejelte le. Amolyan játszásiból, ugyebár.

 

Szerintem a három ellenőr számára léteznek sokkal testhezállóbb munkakörök is. Nekem elsőként valamiért az éjszakai bél lapátolás jutott eszembe a vágóhídon. Ott próbáljon meg kötözködni. Végezetül meg kell jegyeznem, hogy naponta találkozom illedelmes, jó modorú ellenőrökkel is. Ugyanakkor elég sok bunkó is van, aki példának okáért a csinos fiatal lányok után nyúlkál. Elhiszem, hogy jóárasított ellenőrökkel akarnak dolgoztatni, de egy határt azért meg kéne húzni.

 

Üdvözlettel: egy törpe harcos-pap

Ajánlott videó: Galla, Laár, Jön a medve - részlet

komment komment Címkék: budapest bkv villamos ellenőr biztonsági

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása