BKV-Figyelő

Sorra válik meg a BKV a blogon bemutatott őröktől

BKV figyelő.hu

2008.07.23
12:20

Bekeményített a BKV. Talán rájöttek, hogy nem mindenért az utas a hibás, és a budapestiek nem szeretik, ha közterületen verik, rugdossák őket. Két –a blogon is megjelent- eseményhez kanyarodott vissza a BKV, és vizsgálatot kezdeményezett. Mindkét esetben hittek az utasnak, és szó nélkül elbocsátották az őröket. Talán most már lesz egy kis változás.


Az AK-47-es és a biztonsági őr:

Tisztelt Kiss-Pogány Tamás!

  
Köszönjük, hogy észrevételével megtisztelte Társaságunkat.  Őszintén sajnáljuk, hogy szolgáltatásunk igénybevétele során kellemetlenséget okoztunk Önnek, melyért ezúton szíves elnézését kérjük.


Bejelentése alapján a 2008. május 27-én történt esettel kapcsolatban az érintett biztonsági szolgálatot megkerestük és vizsgálatot kértünk. Az Ön által leírtak ismeretében a  biztonsági szolgálat az érintett biztonsági őrt a munkavégzés alól felmentette.


Köszönjük, hogy időt és energiát fordított arra, hogy írjon nekünk, Társaságunk járművein kellemes utazást kívánunk Önnek.


Budapest, 2008. július 21.


Üdvözlettel: Szüts Katalin, ügyfélszolgálat-vezető
 


Menekültszálló a Deákon:

Tisztelt Nagy István!  
 
Köszönjük, hogy észrevételével megtisztelte Társaságunkat.  Őszintén sajnáljuk, hogy szolgáltatásunk igénybevétele során kellemetlenséget okoztunk Önnek, melyért ezúton szíves elnézését kérjük.
 
Társaságunk 2007. március 8-ától a metróállomások bejáratainál jegyellenőrzést végez. A bejárati ellenőrzés célja, hogy a szolgáltatásunkat igénybevevők csak érvényes jeggyel vagy bérlettel kezdhessék meg az utazást. Tehát társaságunk arra törekszik, hogy a jogosulatlanul ingyen utazó személyeket kiszűrje.


Társaságunk szerződés alapján biztonsági őröket alkalmaz a metró és a MILLFAV bejáratainál az utasok utazási jogosultságának ellenőrzésére. A biztonsági őröket társaságunk képzésben részesítette. A sikeres vizsgát tett biztonsági őrök korlátozott jegyellenőri feladatokat látnak el. Ez azt jelenti, hogy a biztonsági szolgálat őrei a bejárati ellenőrzés során pótdíjazást nem végezhetnek, szemben a jegyellenőrökkel, azonban jogosultak az utasok jegyeinek, bérleteinek vagy egyéb más utazásra jogosultságot igazoló irat ellenőrzésére, valamint a vagyonvédelemre is. Tehát a biztonsági őrök feladata kettős, egyrészt az utasok jogosultságának ellenőrzése, másrészt a személy és vagyonvédelem is.


Természetesen Önnek abban igaza van, hogy sem a biztonsági őrök, sem pedig a jegyellenőreink, így nem viselkedhetnek.


Bejelentése alapján a 2008. május 27-én történt esettel kapcsolatban a biztonsági szolgálat vezetője az érintett biztonsági őrt a munkavégzés alól felmentette.
 

Köszönjük, hogy időt és energiát fordított arra, hogy írjon nekünk, Társaságunk járművein kellemes utazást kívánunk Önnek.
 

Budapest, 2008. július 21.

Üdvözlettel: Szüts Katalin ügyfélszolgálat-vezető

A BKV levelében a fontos részeket a blog szerkesztője aláhúzta, illetve kiemelte. A levélben a dátumokhoz linket tettünk, hogy a történeteket visszaolvashassátok. A postban lévő második levélhez a link alatti második történet tartozik.

komment komment Címkék: budapest bkv levél ellenőr utas válasz észrevétel biztonsági őr bkvfigyelo

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása