BKV-Figyelő

Direkt szívatják a turistákat az ellenőrök?

BKV figyelő.hu

2008.08.13
07:07

Mint azt megtudtuk, a BKV ellenőrök rontják legjobban az országimázst. Kihasználják a turisták tájékozatlanságát, figyelmeztetés helyett egyből büntetnek. A pályaudvarok környékén előszeretettel tömítődnek el a lyukasztók. A legutóbb a Keletinél lévő hibás lyukasztó miatt büntettek meg két amerikait, most a Nyugatinál történt kísértetiesen hasonló eset. Ha nagyon szemét lennék, azt mondanám, hogy direkt tömítik el az ellenőrök, hogy több legyen a pótdíjazott utas. (A levél végén ismét idézetet olvashattok a BKV ellenőrök belső utasításából. (FSZU))

Tisztelt BKV Panasziroda, Tisztelt BKV Figyelő!

2008.08.05 napján a Pótdíjelismervény szelvény szerint 11.37 perckor 579-es számú jegyellenőrük a Ferenciek tere metró megállónál 6000 forintos büntetés megfizetésére kötelezte 2 fin vendégem, akik csodálkozva, de a helyszínen ki is fizették a büntetést. A büntetési nyugta sorszáma 038292, és megjegyzi, hogy 2 fő részére állították ki.

Külföldi vendégeim kicsivel korábban érvényes jegyeket váltottak,  és a Nyugati metró megállóban szálltak fel a metróra. Ezeket a jegyeket nem tudták érvényesíteni, mert a jegy- lyukasztó automaták nem működtek akkor a Nyugatiban. Mint kimutatásaikból azonban kiderül a Nyugatiban abban az időben több ellenőr vigyázta a beléptetést. Vendégeimnek azt javasolták, hogy mivel nem tudják lepecsételni a jegyüket, ezért  kezelés képen betépik a szélét., ezzel jelezve a kezelésüket. Ezt a kezelési formát nem fogadták el 3 megálló múlva a Ferenciek terén a kilépést ellenőrző ellenőrök.

Kérem, legyenek szívesek tanácsot adni, ha legközelebb velem ilyen eset történne, akkor hogyan igazolhatom, hogy:


1.) a lyukasztó- automaták hibájából jegyemet nem tudtam érvényesíteni? 2.) a jegyemet érvényesítették a beléptetést ellenőrző BKV ellenőrök? 3.) előfordulhat-e, hogy a beléptető ellenőrök előírás ellenesen jártak el a jegyek szélének beszakításával? 4.) kiket perelhetek külföldi ismerőseim nevében, hogy a jogtalanul kivetett büntetés árát visszakapjam, és nekik továbbítani tudjam.

Üdvözlettel: Dr. Szenthe Csilla


 

komment komment Címkék: budapest bkv metró szívatás ellenőr

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása