BKV-Figyelő

Aláírás: Nem írta alá!

BKV figyelő.hu

2008.08.14
19:11

Tiszteletem!

Az alábbi problémám adódott nemrégiben a BKV pótdíjazásos megoldásával:

Történt ugyanis, hogy nyaralásomból hazatérve egy levél fogadott kedves Dr. Kováts Úrtól, ill behajtóitól, vagyis megbízójukkal szemben 13.000 ft tartozásom van, egy 2005.11.30-i büntetésből kifolyólag.

Ezen egyből felháborodva befáradtam az ügyvédi irodába, és kikértem az akkor készült jegyzőkönyvet, itt tájékoztattak, hogy 3-4 hét mire lekérik a BKV-tól, majd telefonon értesítenek...

A telefon hívás jött is nagyjából a megadott időintervallumban, és újra befáradtam a "zug" ügyvédi irodába, ahol is a jegyzőkönyv megtekintése után számos, homályos dologra lettem figyelmes:

1.) a legszembetűnőbb: az aláírásom helyén a "NEM ÍRTA ALÁ" felirat díszelgett, ami önmagában nem tudom hogyan képezhet jogalapot bármiféle követelésre

2.) a személyi igazolványom száma helyett egy diákigazolvány szám állt, ami furcsa mert 2002-ben elvégeztem a szakközépiskolát (a büntetés 2005-ben történt a Deákon a M3-nál), diákom nincs már 7 éve, felnőtt bérlettel járok, ill jeggyel

3.) édesanyám neve szintén sehol, csak a címem ill. a születési dátumom, amit mivel voltam már "blicccelés" miatt bünteteve kinézhették a nyilvántartásukból is (állítólag megsemmisítik az adatokat)

4. az illető hölgy elmondta, hogy valószínűleg a bkv már több felszólító levelet is küldött nekem, ezt tartom a sok furcsaság közt a legfurcsábbnak, mert akkor ha kiküldték volna, vszínűleg nem 13.000 ft-os összegről lenne szó 3 év alatt, és már rég befizettem volna

Egyszóval valószínűleg használta valaki a diákom, ami már rég nincs tulajdonomban, és ezt felhozva az ügyvédünk irodájában azt a választ kaptam, miért nem kértem egy igazolást, hogy elveszítettem a diákom (miért tettem volna ilyet ?rendőrségre menni emiatt?, kiröhögtek volna...)

A "kedves" hölgy mikor rákérdeztem, hogy mit tudunk tenni ennek fényében, azt mondta bírósági úton érhetek valamit, nade 13k jó magyar forint miatt, van-e értelme, kérdem én? És a legszebb, mondom akkor részletfizetés, azt mondja szerinte ez nem akkora összeg, hogy ne tudnám egyben befizetni,na erre felforrt az agyvizem, mondtam is neki ha ők 3 éves késéssel küldenek egy felszólítást nekem, akkor hagy engedtessem már meg magamnak a részletfizetés jogát! Mit képzelének?! Fikciókért fizetek aztán még egyből bezsebelné a keserves munkával keresett pénzem?


Mindenesetre, feltenném kérdésem:

Hogyan adhat jogalapot egy olyan jelentés, jegyzőkönyv amin nincs az aláírásom, édasanyám neve, és egy olyan igazolványra hivatkoznak ami réges-rég nincs a tulajdonomban (ez a bkv ráutalaásos fogalma netalán)?

Mellékletben csatolom a jegyzőkönyvet persze a személyes adatok kitakarásával, nem szeretnék visszaélni senki rovására. És várom véleményüket  ill. ha másért nem legalább példaképp kerüljön fel az oldalra levelem.

Köszönettel: P.Péter

komment komment Címkék: budapest bkv büntetés ellenőr utas panasz észrevétel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása