BKV-Figyelő

Tapicskolnak a sárban

BKV figyelő.hu

2008.10.13
06:15

Szép és jó, hogy a BKV a paraméterkönyvvel nem csak elvett járatokat Budapesttől, hanem adott, és hosszabbított is. Persze minden döntés az utolsó percben született, ezért még 1 hónap elteltével is vannak hiányosságok. a 141-es viszonylatban a Mustár utcában tulajdonképpen még mindig nincs megálló, még egyszerű KRESZ-tábla se jelzi a megálló helyét.

Tisztelt BKV Figyelő!

 

Mint azt már szeptember 9-én is jeleztem (sőt azóta újból), még mindig nincs megállóhely a 141-es autóbusz Kelenföld felé tartó járatának a Mustár utcai megállójánál. A mellékelt műhold képen, valamint helyszíni fotókon immáron rajzokkal együtt is szeretném a problémát jelezni. 

 

Nagyításhoz klikk a képre

 

Kékkel jelöltem az egykori 141-es járat vonalát, mely mára a 141A jelölést viseli. Semmi gond nincs is a járattal, megérkezik Kelenföld felől a Mustár utcához, ami a 141A járat végállomása. A piros téglalap jelzi a megállót ahol le lehet szállni, meg persze fel. Ezután a busz megfordul az erre a célra a járat indításakor kialakított fordulóban, majd indul vissza Kelenföldre.

 

 

Na de mi történik a 141-es járattal, ami a Mustár utcát elhagyva tovább halad Budafok felé? Zöld vonal jelzi az utat, ahogy a busz elhagyja az előbb már említett megállót. Budafokról visszafelé a járat útvonalát a sárga vonal jelzi. A busz megérkezik a Mustár utcához, ahol logikailag és a menetrend szerint is meg kell állnia. Na de hol? A 1. fotón jól látszik, hogy a busz a műholdképen piros X-el jelölt helyen áll meg és veszi fel az utast. A fotót jobban megfigyelve azonban látható, hogy nincs kihelyezve megállót jelző tábla (nem! nem lopták el, nem is volt soha!), sőt kialakított járdaszegély sincs. Így aztán az utasok kénytelenek az út melletti füves placcon megállva várni a buszt, és jelezni felszállási szándékukat. Ha esik az eső, akkor ez a hely természetesen egy merő sár is, tehát nem csak balesetveszélyes itt várakozni, illetve felszállni, hanem még a ruhánkat is könnyen beszennyezhetjük.

 

Kb. két héttel az eredeti levelem feladása után a BKV-tól az alábbi levelet kaptam:

 

"A tömegközlekedési járatokat a BKV üzemelteti, annak minden feltételét a megrendelőnek kell kialakítania. A 141-es autóbusz hosszabbítását a kerületi Önkormányzat (XXII.) kérte és a Főpolgármesteri Hivatal hagyta jóvá. A Mustár utcánál új megállót kell kiépíteni Budafok felé. Bizonyára Ön is tudja, hogy minden közterületen lévő építés engedélyköteles, amelyet megelőz egy terveztetés, hatósági jóváhagyási eljárás és kiviteleztetés, melyek időigényes folyamatok. A megálló itt ezért nem készült még el."

 

Ezt a választ természetesen nem tudtam elfogadni, mert a járat további új megállóhelyei elkészültek, ráadásul az érintett megálló nem is a XXII. kerülethez tartozik. Ezt válaszlevélben jeleztem a BKV-nak, de természetesen válaszra sem méltattak.

 

Köszönjük BKV! Ez az igazi kaland! Ki is az önök (sic!) felügyeleti szerve? Ha van ilyen, akkor most már ott is ideje panaszt tenni, amiért több mint egy hónapja nem képesek megoldani ezt a tűrhetetlen helyzetet!

 

Várom megtisztelő válaszukat: Armando Bertolucci

komment komment Címkék: budapest kép bkv busz utas panasz észrevétel megálló 141 es paraméterkönyv

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása