BKV-Figyelő

Így nem közlekedsz 23-án

BKV figyelő.hu

2008.10.23
10:25

Az október 23-ai nemzeti ünnep alkalmából már 22-én, szerdán is rendezvényeket tartanak, amelyek miatt módosulnak a BKV egyes járatainak útvonalai. Az ünnepnapi rendezvények miatt szintén több járat vonalának módosítására van szükség.


Október 23-án, csütörtökön rendezvények miatt 6.00 és 11.00 óra között lezárják a Kossuth Lajos teret és a Vértanúk terét, 8.00 órától egész napra a Dísz teret, 9.00 órától szintén egész napra az Andrássy utat, 12.00 és 14.00 óra között a Dózsa György utat a Városligeti fasor és Podmaniczky út közötti szakaszon, 13.00-tól 21.00 óráig  a Bajcsy-Zsilinszky út Deák Ferenc tér és Andrássy út közötti szakaszát, valamint 15.00 és 24.00 óra között az Alkotmány utcát.

 


A Kossuth Lajos téri állami lobogó felvonása és a Vértanúk terei koszorúzás idején

* a 2-es villamosok az északi oldalon rövidebb vonalon, a Havas utca és a Roosevelt tér között szállítják az utasokat;


* a 70-es és a 78-as trolibuszok nem érintik a végállomásaikat, azokkal csak a Honvéd utcáig lehet közlekedni;


* a 115-ös autóbuszok az Árpád híd felé a Szemere utcán, terelten közlekednek, nem érintik a Kossuth Lajos téri megállóhelyüket. A Boráros tér felé a Honvéd utca – Alkotmány utca – Bajcsy-Zsilinszky út – József Attila utca – Roosevelt tér – Apáczai csere János utca módosított vonalon járnak, nem érintik a Kossuth Lajos tér, Széchenyi utca, Zrínyi utca és Szende Pál utca megállóhelyeket. A járat ideiglenesen a 72-es és 73-as trolibuszok Bajcsy-Zsilinszky úti, a 109-es autóbuszok Arany János utcai, a 16-os és 105-ös járatok Hild téri, valamint a Szende Pál utcai villamospótló megállóhelyeken veszi fel az utasokat;


* a 2-es metró Kossuth Lajos téri megállóhelyét operatív döntés alapján, szükség esetén lezárhatják.



Az ünnepi műsor idejére (10.00 és 12.00 óra között) a XIV. kerületben lezárják a Hősök terét és a Dózsa György utat a Podmaniczky utca és a Városligeti fasor között. A lezárás miatt


* a 75-ös és 79-es trolibuszok a Dózsa György út – Állatkerti út – Állatkerti körút – Hermina út – Ajtósi Dürer sor módosított útvonalon szállítják az utasokat. A módosítás miatt kimaradó megállóhelyek helyett a járatok ideiglenesen a 72-es és 74-es trolibuszok érintett megállóiban veszik fel az utasokat;


* a 20E jelzésű autóbuszok Káposztásmegyer, Szilas-patak felé az Ajtósi Dürer sor – Hungária körút – Róbert Károly körúti felüljáró – Reitter Ferenc utca útvonalon, terelten közlekednek. A kimaradó megállóhely helyett az autóbuszokra a 32-es járat Reitter Ferenc utca elnevezésű megállójában lehet felszállni. A Keleti pályaudvar felé a Róbert Károly körúti felüljáró – Hungária körút – Ajtósi Dürer sor – Dózsa György út módosított vonalon közlekednek az autóbuszok, így ideiglenesen nem érintik a Hősök tere megállóhelyüket;


* a 30-as és 30A autóbuszok Megyer, Szondi utca irányába az Ajtósi Dürer sor – Hermina út – Állatkerti körút – Állatkerti út – Dózsa György út módosított vonalon közlekednek. A terelés miatt kimaradó megállóhelyek helyett a 75-ös trolibuszok Ajtósi Dürer sor, a 72-es és 74-es trolibuszok Erzsébet királyné útja, valamint a 75-ös és 79-es trolibuszok Állatkerti út megállóhelyein veszik fel az utasokat. A járatok a Keleti pályaudvar felé az Állatkerti út – Állatkerti körút – Hermina út – Ajtósi Dürer sor – Dózsa György út vonalon, terelten szállítják az utasokat. A módosított vonalon az autóbuszokat a Hősök terén a Szondi utcánál kialakított ideiglenes megállóhelyen, valamin a 72-es és 74-es trolibuszok Erzsébet királyné útja megállójában lehet igénybe venni;


* az 56-osok terei koszorúzáskor a 70-es trolibuszok forgalmát ideiglenesen korlátozzák, szükség esetén a Damjanich utca – Dózsa György út – Ajtósi Dürer sor – Hermina út – Erzsébet királyné útja módosított vonalon közlekednek.

 


Csütörtökön (október 23-án) 9.30-tól az Andrássy utat lezárják a Bécs – Pozsony – Budapest Szupermaraton és egyéb rendezvények miatt.

* a MILLFAV szerelvényei 14.00 és 16.00 óra között nem állnak meg az Opera állomáson. A kisföldalatti 16.00 órától előreláthatólag üzemzárásig nem közlekedik;


* a 105-ös autóbuszok 9.30 és 13.00 óra között az Apor Vilmos tér felé a Szondi utca – Bajza utca – Podmaniczky utca – Bajcsy-Zsilinszky út módosított vonalon kerülik el a lezárt útszakaszt. A terelés miatt nem érintik a Hősök tere M, a Bajza utca M, a Kodály körönd M, az Oktogon M, az Opera M és a Bajcsy-Zsilinszky út M megállóhelyeket. A Gyöngyösi utca végállomás felé a Bajcsy-Zsilinszky út – Podmaniczky utca – Munkácsy Mihály utca – Szondi utca – Állatkerti út – Állatkerti körút – Hősök tere – Dózsa György út terelt vonalon járnak, a fenti megállóhelyeket szintén nem érintik, ideiglenesen a 914-es, 931-es és 950-es éjszakai járatok Arany János utca M megállójában, a 72-es és 73-as trolibuszok Podmaniczky utca, Nyugati pályaudvar M, a 72-es trolibuszok Izabella utca. Szinyei Merse utca, Munkácsi Mihály utca és Dózsa György utca megállóiban veszik fel az utasokat. 13.00 órától a 105-ös autóbuszok az Apor Vilmos tér felé a Szondi utca – Bajza utca – Podmaniczky utca – Kálmán Imre utca – Kozma Ferenc utca – Báthory utca – Vértanúk tere – Nádor utca – József Attila utca – Roosevelt tér módosított vonalon járnak. Ideiglenesen az útvonalon érintett 70-es, 72-es, 73-as és 78-as trolibuszmegállókban, valamint a 15-ös járat megállóhelyein állnak meg az autóbuszok. Gyöngyösi utca végállomás felé az Október 6. utca – Arany János utca – Bajcsy-Zsilinszky út – Podmaniczky utca – Munkácsy Mihály utca – Szondi utca – Állatkerti út – Álltkerti körút – Dózsa György út felé terelten járnak, a terelt vonalon a 15-ös és 115-ös, a 914-es, 931-es, 950-es éjszakai járatok, valamint a 72-es és a 73-as trolibuszok érintett megállóhelyein veszik fel az utasokat;


* a 109-es autóbuszok a Bajcsy-Zsilinszky út lezárása miatt 13.00 és 21.00 óra között megosztva, egyrészt Óbuda, Bogdáni út – Nyugati pályaudvar M, másrészt Kőbánya alsó vasútállomás és Deák Ferenc tér M között járnak. A kimaradó szakaszon a 3-as metró szerelvényeit lehet igénybe venni;


* a 16-os autóbuszok a Dísz tér, a Lánchíd, a József Attila utca és a Bajcsy-Zsilinszky út lezárása miatt 8.00 órától üzemzárásig rövidebb vonalon, a Moszkva tértől a Batthyány térig  közlekednek. 8.00 és 12.00 óra között a Szentháromság térig, 12.00 órától a Bécsi kapu térig a Kard utcán át járnak.


A Budai vár területén tartandó rendezvény idején a 16-os autóbuszok a fenti rend szerint, a 16A jelzésű járat pedig 8.00 és 12.00 óra között a Szentháromság térig, 12.00 órától a Bécsi kapu térig, rövidebb vonalon közlekedik.

 


A Bécs – Pozsony – Budapest Szupermaraton fővárosi befutójának idején 9.00 órától lezárják az Istenhegyi utat, a Clark Ádám teret, a Lánchidat és az Andrássy utat.

* 9.30 és 11.00 óra között az 5-ös, a 178-as és 178A jelzésű autóbuszok, valamint 9.50 és 11.20 között a 26-os, 91-es, 191-es és 291-es autóbuszok forgalmában néhány perces akadályoztatásra lehet számítani.


* 9.30 órától 11.10-ig a 16-os autóbuszok rövidebb útvonalon, a Moszkva tér és a Batthyány tér között járnak.


* 9.00 és 10.20 között a 90-es és 90A jelzésű autóbuszok rövidítve, Svábhegy és Normafa, illetve Csillebérc, KFKI között közlekednek.


* A 22-es autóbuszok közlekedésében 9.00 órától fél órán át a futók elhaladásának idején néhány perces fennakadás előfordulhat.


* A 39-es autóbuszok szintén megvárják a résztvevők elhaladását.


* A 86-os autóbuszok 9.30-tól másfél órán át Újbuda, Függetlenségi park felé a Lánchíd utca – Apród utca – Szarvas tér módosított vonalon közlekednek. Óbuda, Bogdáni út végállomás felé a Döbrentei tér – Attila út – Vérmező út – Hattyú utca – Batthyány utca – Fő utca – Batthyány tér – Bem rakpart útvonalon kerülik el a verseny vonalát. A terelés miatt kimaradó megállóhelyek helyett a járatra a terelt vonalon érintett 5-ös, 39-es és 178-as autóbuszmegállókban lehet felszállni.


* A 105-ös autóbuszok 9.40 és 11.10 között a Gyöngyösi utca M végállomás felé a Clark Ádám tér – Lánchíd utca – Apród utca – Kereszt utca – Szarvas tér – Krisztina körút – Döbrentei tér – Erzsébet híd – Szabad sajtó út – Kossuth Lajos utca – Múzeum körút – Károly körút – Deák Ferenc tér – Erzsébet tér – József Attila utca – Bajcsy-Zsilinszky út – Podmaniczky utca – Munkácsy Mihály utca – Szondi utca – Állatkerti út – Állatkerti körút – Dózsa György út módosított vonalon szállítják az utasokat. A terelés miatt az útvonalon érintett Szarvas tér, Döbrentei tér, Ferenciek tere, Astoria M megállókban állnak meg. Az Apor Vilmos tér felé a Dózsa György út – Szondi utca – Bajza utca – Podmaniczky utca – Bajcsy-Zsilinszky út – Erzsébet tér – József Attila utca – Bajcsy-Zsilinszky út – Deák Ferenc tér – Károly körút – Kossuth Lajos utca – Szabad sajtó út – Erzsébet híd – Szarvas tér – Attila út – Alagút utca módosított vonalon járnak. A terelés miatt kimaradó megállóhelyek helyett az útvonalon érintett 72-es trolibuszmegállókban, valamint a 9-es, 109-es, 5-ös, 7-es, 7E és 178-as autóbuszmegállókban veszik fel az utasokat.



Október 23-án (csütörtökön) 16.00 és 20.00 óra között demonstráció miatt lezárják a XIII. kerületben a Róbert Károly körút Lehel utca és Váci út közötti szakaszát. Ezért 16.00 órától

* a 26-os, 32-es, 34-es, 106-os és 120-as autóbuszok nem érintik az Árpád híd M autóbusz-végállomást;


* az 1-es villamosok szükség esetén rövidített vonalon, a Lágymányosi híd pesti hídfőjétől csak a Lehel utcáig közlekednek, a Bécsi út és Lehel utca közötti szakaszon terelt útvonalon 1V jelzéssel villamospótló autóbuszok szállítják az utasokat. A járat a 26-os, 32-es 34-es, 137-es, 160-as, 218-as, 237-es, 260-as, 914-es autóbuszok és a 79-es trolibuszok megállóhelyein veszik fel az utasokat.



Az Auchan és Tesco áruházak október 23-án zárva tartanak, ezért az azokat érintő járatok menetrendjében módosítások lesznek.


* A 92-es autóbuszok Kistarcsa kórháztól az eredeti menetrendhez képest 3-5 perccel később indulnak;


* A 36-os autóbuszok Pestszentlőrinc vasútállomásról 3 perccel később indulnak.

* A 38-as járat Lakihegyről szintén 3 perccel később indul az eredeti menetrendhez képest.

* A 138-as autóbuszok a Camponától ugyancsak 3 perces késéssel indulnak.

* A 123-as járat rövidebb vonalon, csak a Határ út és Szentlőrinci lakótelep között járnak.

* A 126-os járat ugyancsak rövidítve, Káposztásmegyer, Mogyoródi-patak megállóig közlekednek.

* A 218-as autóbuszok rövidebb vonalon, csak Pilisborosjenő, Téglagyárig szállítják az utasokat.


Az ünnepségek és rendezvények idején operatív intézkedések esetén újabb módosításokra lehet számítani, az aktuális forgalmi helyzetről az egyes járatokon lehet tájékozódni.


Az esetleges kényelmetlenségek miatt az utazóközönség megértését és türelmét kérjük.

2008. október 22.

Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság

 

Temetői járatok közlekedése az október 23-i hosszú hétvégén és Mindenszentek hétvégéjén



Az elmúlt évek tapasztalatait figyelembe véve, a BKV Zrt. idén is sűrűbb járatindítással és különjáratok közlekedtetésével igyekszik segíteni a fővárosi temetőket közösségi közlekedési eszközökkel megközelítők kényelmét. A megnövekvő temetői forgalomra számítani lehet a Mindenszentek ünnepét megelőző október 23-i hosszú hétvégén is, ezért a fővárosi közlekedési társaság már ezen a négy napon is módosításokat vezet be a temetők környékén közlekedő járatoknál.

A budapesti nagy temetőkhöz járó villamosok, a tavalyi évhez hasonlóan, jelentős mértékben sűrűbben közlekednek. Október 23-tól 26-ig (csütörtöktől vasárnapig) 8.00 és 18.00 óra között

- a 37A villamosok 37-es jelzéssel a Blaha Lujza tértől (Népszínház utcától) az Izraelita temetőig az eredeti 15 perces követési idő helyett 10 percenként indulnak;


- a 42-es villamosok Kispest, Határ út és Kispest, Tulipán utca között sűrűbben, 10 percenként szállítják az utasokat;
 

- az 52-es villamosok szintén 10 percenként, a megszokottnál sűrűbben közlekednek Kispest, Határ út és Pesterzsébet, Pacsirtatelep között;
 

-az 59-es villamosok a Szent János Kórháztól Farkasrét, Márton Áron tér végállomásig a megszokott 12 perc helyett 6 perces követési idővel járnak.


November 1-jén és 2-án (szombaton és vasárnap) 8.00 és 18.00 óra között

- a 28-as villamosok a Blaha Lujza tér (Népszínház utca) és Új köztemető között sűrítve, 5 percenként indulnak;


- a 37-es villamosok helyett 37A jelzéssel az Izraelita temetőig szállítják az utasokat a járművek a Blaha Lujza tértől (Népszínház utcától), 10 percenként;
 

- a 42-es villamosok sűrűbben, 10 percenként szállítják az utasokat Kispest, Határ út és Pesterzsébet, Pacsirtatelep között;
 

- az 52-es villamosok szintén 10 percenként követik egymást Kispest, Határ út és Pesterzsébet, Pacsirtatelep között,
 

- az 59-es villamosok jelentősen sűrűbben, 12 perc helyett 3-4 percenként indulnak a Szent János Kórháztól Farkasrét, Márton Áron tér végállomásig.
Utasaink részére az Új köztemetőhöz és a Farkasréti temetőhöz a villamossal való utazást ajánljuk.


A köztemetőket érintő autóbuszjáratok közül október 23-tól 26-ig a 30A jelzésű, a 36-os, a 130-as és a 202E jelzésű autóbuszok a megszokott menetrend szerint, de csuklós járművekkel szállítják az utasokat. November első hétvégéjén, 8.00 és 18.00 óra között

- a 8-as autóbuszok a Gazdagréti tér és Kálvin tér között a megszokottnál sűrűbben, 5 percenként járnak, 10.00-től 15.00 óráig pedig 4 percenként követik egymást;


- a 30-as járat Baross tér, Keleti pályaudvar és Káposztásmegyer, Mogyoródi-patak között sűrűbben, 10 percenként közlekednek;


- a 30A jelzésű autóbuszok nem közlekednek;


- a 36-os járat Pestszetlőrinc, vasútállomás és Csepel, Csillagtelep között 10 percenként, csuklós autóbuszokkal szállítja az utasokat;


- az 53-as autóbuszok a Fehérvári úttól Farkasrét, Mindszenty térig 5 percenként követik egymást;


- az 58-as autóbuszok Savoya Park és Balatoni út (Háros utca) között 30 percenként szállítják az utasokat;


- a 92-es autóbuszok Rákosszentmihály, vasútállomás és Kistarcsa, Kórház között sűrűbben, 7,5 percenként közlekednek;


- a 93-as autóbuszok Kőbánya-Kispest és Ferihegy 1 Airport között délelőtt 8, délután 10 percenként szállítják az utasokat;


- a 95-ös és 95A járatok a Baross tér (Keleti pu.), illetve Stadionok végállomás és Pestszentlőrinc, Gyömrői út között sűrűbben, 7,5 percenként közlekednek;


- a 130-as autóbuszok Stadionok és Újpalota, Sárfű utca között 7,5 percenként csuklós járművekkel szállítják az utasokat;


- a 160-as és 260-as járatok Batthyány tér és Békásmegyer, HÉV-állomás, illetve Gábor Dénes Főiskola között 20-20 percenként követik egymást, a közös szakaszon így 10 percenként lehet a járatokkal utazni;


- a 169E jelzésű autóbuszok vonalán Örs vezér tere és Pécel, Kun József utca között csuklós járművekkel járnak;


-a 182-es járat Kőbánya-Kispest és Alacska úti lakótelep között szintén sűrűbben, 10 percenként közlekedik;


- a 184-es autóbuszok Kőbánya-Kispettől Pestszentimre, Benjámin utcáig 10 perces követési idővel szállítják az utasokat;


- a 194-es autóbuszok 7-8 percenként követik egymást Kispest, Határ út és Gloriett lakótelep között;


- a 196-os és a 196A jelzésű járatok Újpalota, Szentmihályi út és Újpest, Fóti út, illetve Újpest-Városkapu között 12-12 percenként indulnak, a közös szakaszukon 6 percenként követik egymást;


- a 202E jelzésű járat Kőbánya-Kispest és Rákoskert, körforgalom között a megszokott menetrenddel, csuklós autóbuszokkal közlekedik;


- a 288-as autóbuszok Budaörsi lakótelep és Kamaraerdő, körforgalom között sűrűbben, 30 percenként szállítják az utasokat.


Az elmúlt évekhez hasonlóan, a nagyobb forgalmú köztemetők kiszolgálása érdekében, több rendkívüli járatot is forgalomba állít a BKV. November 1-jén és 2-án 8.00 és 18.00 óra között rendkívüli járatok közlekednek

- 30B jelzéssel Újpest-Központ és Megyer, Szondi utca között, 5 percenként,
 

- 36A jelzéssel a Gubacsi út és a Jáhn Ferenc Kórház végállomások között, 10 percenként;
 

- 37B jelzéssel a Baross térről (Keleti pu.) az Izraelita temetőhöz, 10 perces követési idővel;
 

- 38B jelzéssel Csepel, Szent Imre tér és Hárosi Iskola között, 5-10 percenként (a 38-as, 138-as és 38B jelzésű járatokkal közös szakaszon 5 percenként követik egymást a járművek);
 

- 58A jelzéssel Savoya Parktól a Budafoki temetőig, 15 percenként;
 

- 68A jelzéssel Kőbánya-Kispest és Új köztemető között, 10 percenként csuklós járművek közlekednek;
 

- 160A jelzéssel Batthyány tér és Óbuda, vasútállomás között, 10 percenként;
 

- 218A jelzéssel Óbuda, Szentlélek tér és Gábor Dénes Főiskola között, 10-20 percenként (a 218-as járattal közös szakaszon 10 perces követési idővel lehet autóbuszozni).

A HÉV szerelvények alapmenetrend szerint közlekednek, de a Gödöllői, Csepeli és Szentendrei HÉV-vonalakon szükség esetén mentesítőjárat indul november első hétvégéjén.

Részletesebb információk a Társaság honlapján (www.bkv.hu), valamint az érintett járatok megállóhelyi tájékoztatóin olvashatók.

Felhívjuk utasaink figyelmét, hogy járataink a temetők környékén kialakult forgalmi helyzetnek megfelelően tudnak közlekedni. Kérjük a személyautóval érkezőket, hogy szabálytalan parkolásukkal ne akadályozzák a megállók használatát és a menetrendszerű közösségi közlekedést.

2008. október 21.

komment komment Címkék: budapest bkv ünnep közlemény október 23 útlezárás terelés

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása