BKV-Figyelő

Kétszer csukta oda a babakocsis utast

BKV figyelő.hu

2008.10.31
07:07

Vajon hová siet az a villamosvezető, aki egy megállóban kétszer is odacsukja a babakocsis apukát, és a mellette lévő kisgyerekét? És ez még nem volt elég. A következő megállóban az utasok mentettek meg egy idős urat, mert rá is rácsukta a villamosvezető az ajtót, majd félig nyitott ajtókkal indult el.

Tisztelt BKV-Figyelő!

Tegnap (október 29.) este dolgom volt a belvárosban, ezért villamosra szálltam Káposztásmegyeren, hogy eljussak Újpest-központba. Rákospalotai MÁV megállónál a középső ajtónál egy férfi szállt fel a kisgyerekével és egy babakocsival. Vagyis csak akart mert ahogy elkezdett fellépni, már jelzett a hang és becsukta az ajtót a férfira. Pedig alig 2 másodpercet álltunk a megállóban!

A dühös személy persze intett a vezetőnek teljesen jogosan, de az válaszul újra rácsukta az ajtót! A villamos nekiindult lóhalálában, a kisgyerek majdnem elesett de az apuka a babakocsit hátrahagyva elkapta a karját. Persze ment a káromkodás, nagy volt az ijedtség. Alig mentünk 2 megállót, az Újpesti kórháznál megint volt egy ilyen húzása. Láttam, hogy fel akar szállni egy idős bácsi ezért ugrottam és elkaptam jobb oldalról a karját, mert alig hogy fellépett az első lépcsőre csörgött és csukta az ajtót, ráadásul elindult úgy, hogy nyitva volt az ajtó!

Mi lett volna ha nem segítünk neki? A lehetőség: Összenyomja úgy hogy súlyosabb baja is lesz az öregúrnak vagy B, Összenyomja és le is esik. Soha nem volt ilyenben részem, és meg kell hogy mondjam, eléggé vert a szívem. A kocsi amiben utaztunk ???? számú volt és egy fiatalember vezette. A babakocsis ember fontolóra vette, hogy felhívja az Akácfa utcai panaszcímet (nem tudom hogy van e ilyen ő ezt mondta), de szerintem nem érne el vele sok mindent.

Tegnap megváltozott a véleményem. A magyar ember igenis segítőkész és a villamosvezetők nem mindig körültekintőek!

Tisztelettel: Vereckei Bálint

komment komment Címkék: budapest bkv villamos utas panasz észrevétel vezető

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása