BKV-Figyelő

A romák ingyen utaznak?

BKV figyelő.hu

2008.11.14
12:25

Azt mát a budapestiek megszokták, hogy az „elit” járatokon (28-as, 24-es, 21-es villamosok) sosincs ellenőr, ugyanis olyan kerültekben járnak, ahol felesleges ellenőrizni és büntetni, mert együttműködés helyett, inkább megverik, ledobják az ellenőrt a villamosról. Olvasónk most azt kifogásolja, hogy a Combino villamoson mindenkinek elkérték a jegyét és a bérletét, kivétel egy roma férfinek, akit az ellenőr még csak meg sem szólított. Vajon az ilyen „elit” járatokon miért nem alkalmazza a BKV a hadseregét? Miért nem kérik a rendőrök segítségét az ellenőrzésnél? Miért kell eltűrnünk, hogy amíg mi fizetünk a szolgáltatásért, embertársainkat még csak meg sem szólítja az ellenőr? Részlet olvasónk leveléből:

Tisztelt BKV!
 
Ma reggel a 6-os villamoson (2018 Combino) ellenőrök végezték a munkájukat. Mindenkitől kérték a bérletet, egy hölgyet meg is büntettek. A villamoson tartózkodott egy roma közepkorú úr, akinek szemmel láthatólag nem volt bérlete. Az ellenőr tőle nem kért semmit, de még azt sem mondta neki, hogy ejnye-bejnye.
 
Kérem, válaszolják már meg nekem, hogy milyen alapon válogatják Önök az utasokat? Miért kell nekem havonta 8250 HUF-ot fizetnem Önöknek (+ az adó amit fizetek, amíg megszerzem ezt az összeget) ?
 
Kérem vizsgálják ki az esetet!
 
2008.11.13-án történt az eset 9.30-kor a Nyugatitól tartott a villamos az Oktogonig.

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása