BKV-Figyelő

Hülyének nézte az ellenőröket

BKV figyelő.hu

2008.12.04
08:05

Olvasónk kíváncsi volt arra, hogy a BKV ellenőrei mennyire figyelmesek. Néhány napja egy szilveszterről megmaradt képből és egy 2006-os bérletből utazási igazolványt csinált magának, amit útja során nyolc alkalommal mutatott fel a BKV figyelmes alkalmazottjainak. Nyolc alkalomból egyszer sem tűnt fel nekik, hogy bérlete 2006-ban lejárt (régi típusú bérlet), és a furcsa fényképre sem figyelt fel senki. Aki kíváncsi arra, hogy a BKV ellenőrei mit fogadnak még el bérlet helyett, az tesztelje a rendszert. Mutassatok fel egy darab WC-papírt, egy tábla szalonnát vagy bármit, ami a kezetek ügyébe kerül. Az eredményekről értesítsetek! :)

 

Szia BKV-figyelő!


Elmesélem egy esetemet, érdekelne a véleményetek róla. Íme a történet:

Öltönyömet tisztítóba szerettem volna eljuttatni, ehhez a következő útvonalon kellett közlekednem: Déli pályaudvar -lefelé ellenőrzés a mozgólépcső tetején (1); Deák tér -mozgólépcső tetején ellenőrzés (2); át a másik metróba -lent kósza ellenőrök elkérik a bérletemet megint (3); Nyugati pályaudvar -a mozgólépcső tetején újra elkérik (4). Nyugati sarkánál málhát ledobom a pucerájban, irány haza.


Nyugati pályaudvar -lefelé is elkérik a lépcső tetején (5); Deákon kilépek a szerelvényből, kósza ellenőr észrevesz és kéri (6); Deák tér -átjáróban ismét (7)... (kezdem unni) Déli pályaudvar -a másfél órával ezelőtt lefelé ellenőrző személyzet áttért a kifelé menők ellenőrzésére... Mutatom nekik is... (8).

Nem tévedés, nyolc alkalommal kérte el a szemfülesnek nem nevezhető személyzet a bérletemet, és én nyolcszor megmutattam nekik. Senki nem talált benne semmi kivetnivalót!  Ez nem inkább csak zaklatás, mert hogy a kezemben levő tárgy sok mindennek nevezhető, de legkevésbé érvényes bérletnek.

(Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a bérlet hátoldalából gyártottam a képen látható kis kompozíciót, az előoldalán megvan a lepecsételt fénykép és az érvényes szelvény is)

Tisztelettel: Pgr

komment komment Címkék: budapest bkv metró ellenőr utas észrevétel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása