BKV-Figyelő

Eltűntek a buszok a menetrendből

BKV figyelő.hu

2009.01.17
14:34

Sajnos a BKV-nak nincs elég pénze a járművek karbantartására, ezért egyre több működésképtelen járművük van. Mivel a járművek száma csökken, már a menetrendhez szükséges darabszámot sem tudják kiadni a forgalomba, ezért van több vonalon folyamatos késés és járatkimaradás. Olvasónk is a kimaradó buszok miatt panaszkodik:

Tisztelt BKV Figyelő!
 
Naponta kell bejárnom Békásmegyerről a Duna Plázába, ezt mindeddig az Árpád-hídon át tettem, egészen keddig. Ekkor egyik barátom még hétfőn meglepődött azon, hogy miért HÉV-ezek, villamosozok majd metrózok, ha már megy a Megyeri-hídon is busz. Még aznap utánanéztem, meg is találtam a megfelelő útvonalat. Kedden úgy gondoltam ideje kipróbálni. Korrektül meg is érkezett a busz, szép alacsonypadlós Volvo, kényelmes út (sikerült leülni :)), pontos érkezés a munkába. Nagyon örültem neki, hogy könnyebb lett átjutni a Duna másik felére, hisz habár elsőre nagyon kevésnek tűnt a járatszám, nem zavart, hisz pont jókor jött.

Hazafelé tartva felszálltam a metróra, leutaztam azt az egy megállót, megkeresgéltem a csodabusz megállóját, gyorsan meg is lett. Szépen ott állt a 204-es: 17:15, hát az én órámon még csak egész van, na mindegy, türelmesen várok… Rengeteg volán busz haladt el előttem, végül 17:15-kor megjelenik két BKV-s busz, de egyik sem az. Vajon hol marad az a 204-es ami 17:02 körül kellett volna, hogy jöjjön? Áhh, biztos csak lekéstem. Gondoltam nem baj, megvárom a következőt. Ami mikor jön? 25 perccel később. Sebaj, várok… és várok… és várok, egészen 17:35-ig, amikor meguntam, visszamentem a metróhoz és szokásos útvonalamon hazajutottam. Ezután már nem bíztam a visszaútban, csak az odaútban. Ma még egyszer, utoljára megpróbáltam megint busszal hazajutni. Sajnos megint elbuktam…

Nem tudom megérteni, hogy hogy lehet egy hiánypótló buszt óránként mindössze két járattal indítani, így igazán senki nem tudja kihasználni, hacsak pont nincsen szerencséje (már amennyiben ki nem marad egy járat). Kérem növeljék meg az indított járatok számát annak érdekében, hogy még több ember vehesse hasznát.
 
Köszönettel, Á.

 

komment komment Címkék: budapest bkv busz utas panasz észrevétel menetend

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása