BKV-Figyelő

Csőbe húzták az utasokat

BKV figyelő.hu

2009.01.26
14:59

Ha nincs elég bliccelő, akkor csinálni kell! Gondolhatják a BKV-nál, amikor forgalmas csomópontokon pénztárakat zárnak be, automatákat szerelnek le, vagy éppen jegykezelőket állítanak át. Olvasónk az utóbbira panaszkodik, ugyanis január 20-án lyukasztott jegyére 8 nappal korábbi dátumot kapott, tehát az érvényesítés időpontjában már rég lejárt. Csak a szerencsén múlott, hogy egy rendes ellenőrrel találkozott, aki nem büntette meg, tovább engedte:

Kedves BKV Figyelő!

Bevallom, vidéki lakosként nem vagyok nagy BKV használó, mégis rendszeresen olvasom Blogotokat.

Tegnap (I. 20.) a munkám Budapestre szólított, így volt lehetőségem ismét a BKV szolgáltatásait igénybe venni.

Amiért billentyűzetet ragadtam, az az, hogy talán egy közérdekű információt tudok a kedves utastársakkal megosztani.

Történt ugyanis, hogy dél körül a Ferenciek tere metró megállónál érvényesítettem jegyemet, és szálltam metróra. A célállomáson ellenőrök álltak, én a legnagyobb nyugalommal adtam át a jegyemet, melyről közölték, hogy ez bizony 12-ei dátummal van ellátva. Teljesen meglepődtem, hiszen a lelkiismeretem tiszta volt, tudom, hogy hol és mikor érvényesítettem a jegyemet, és az utazás teljes időtartama alatt a kezemben volt, így még a zsebemben sem keveredhetett össze egy régebbivel, igaz 12-én Budapest közelében sem jártam.

Az ellenőr jó fej volt, és elfogadta a válaszomat, ezért nem is szeretném megjelölni, hogy hol történt, nehogy még neki legyen baja a rosszul beállított jegykezelő automata miatt.

Ami tanulság számomra az az, hogy elvileg ellenőrizni kellene a dátumot amit a gép rányom, de ez jóformán olvashatatlan, ráadásul a rányomtatott információkból rá is kellene jönni, hogy melyik micsoda, így lehet, hogy ebben én is hibás vagyok...

Elvileg nagy nehezen tudtam volna bizonyítani az igazamat, hiszen a jegyeket reggel, egy adagban vettem és még számlát is kértem róluk, a sorszám alapján ellenőrizhető, hogy nem egy 12-én vagy előtte értékesített jeggyel utaztam, vagy visszamehettünk volna akár az állomásra is, a jegykezelő berendezést kipróbálni.

Mindenesetre örülök, hogy hittek nekem, de gondoltam inkább írok Nektek, hátha megbüntettek tegnap valakit, kevésbé jó fej ellenőrök.

Üdv: Tamás

komment komment Címkék: budapest bkv metró ellenőr utas panasz jegy észrevétel lyukasztó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása