BKV-Figyelő

Összehugyozta a buszt a hajléktalan

BKV figyelő.hu

2009.02.16
08:07

„Idepisálhatok?” Kérdezte utastársától egy hajléktalan, aki annak ellenére is elvégezte kisdolgát a 173E buszon, hogy társa megkérte, ne tegye. Olvasónk először azt hitte, rosszul lát/hall, de leszálláskor látta, hogy a hajléktalan nő nem viccelt. A magyar valóság alant:

Kedves BKV-figyelő!

Azon csodás események egyike, melyek után az ember átértékeli az életét, nem történik meg nap mint nap. Tulajdonképpen csak moziba akartunk menni. Két fiatal este nyolc körül letelepedik a Mammut mozi dupla foteljébe leghátul, majd hascsikarósan röhögnek bele az éjszakába az Igenember bambulása közben. Nem is sejtik, hogy a hazaút váratlan meglepetéssel kecsegtet.
 
Mindig is tudtam, hogy a 7-173-as járat kész vidámpark, egy igazi hatkerekű szociológiai tanulmány. Helyszín: Zugló vasútállomás. Egy meglehetősen „jókedvű” kissebségi nőnemű állampolgár tébolyodik fel a buszra. Ketten követik hímek, miközben azon morfondíroznak, hogy miért nem lökték le mielőtt a busz ajtaja bezárul. Közben csillagvonatunk a piros 173-as szinte hangtalanul nagyot szisszenve becsukja ajtaját és az utazóközönség sorsára hagyva figyelte a három jómagyarállapolgár ténykedését.

Srác No.1: „Baszod le kellett volna löknöd amíg még lehet…”
Srác No.2:  „Most már mindegy.”
Nőstény állat: „Hollári hollári hó….lálálá (satöbbi)”

A busz hátuljában utazva feltűnt, hogy a kedves honfitársak, kik biztos rendes adófizetők és a szemetet is szelektíven gyűjtik, hiszen lerí róluk, hogy széjjel vannak művelve mint egy rohadt szántóföld, szóval hogy mintha a köztünk lévő távolság valahogy csökkenne. Hontalan barátunk, aki két székkel előttünk utazott, megpróbálta felhívni a nő figyelmét arra, hogy nem egészen kulturált amit csinál. „Te vagy itt a biztonsági szolgálat vagy mi?” hangzott a könyörtelen földbe döngölő válasz, majd nyomatékot adva neki, majdnem leokádta szerencsétlent.

És akkor mint ahogy a mennyekben az Isten szól nyájához, mikor úgy gondolja eljött az ideje, hogy valami maradandót alkossunk, kiömlöttek a szavak nőstény egyedünk bűzös ajkai között: „Idepisálhatok?” - Ugye érzitek a kérdés jelentőségét?

Srác No.1: „Nem, azt talán nem kéne.”
Nőstény állat: „De, én most idepisálok”
Srác No. 1: „Ne, de most komolyan.”
Nőstény állat: „Takarjá má, nem tom lehúzni a nadrágom”

És a harmadik napon, Isten megteremté a vizet. És a víz folyik. A húgy büdös. Engedve a kémia szorításának két ajtóval előrébb helyeztük pozíciónkat, és Isten látá hogy ez jó. Már nem volt büdös. A Bosnyák téren kinyílt az ajtó utat engedve a testnedvek özönének. Visszatekintve csak pár csöpögő cseppentyű emlékeztetett a történtekre az ajtó alatt. És mi a tanulság? Nincs tanulság b@zdmeg, mert az élet kegyetlen és a részeg picsákkal nem lehet semmit kezdeni ha a buszra akarnak hugyozni. Lehet nem ez a tanulság, de nem is érdekel.

Üdv, Kóc

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása