BKV-Figyelő

Elgázosítják az Ikarus utasterét

BKV figyelő.hu

2009.03.11
07:30

Sokszor utaztam már olyan csuklós Ikaruson, aminek az utasterébe olyan mennyiségű kipufogógáz áramlott vissza, hogy szédelegni kezdtem. Sajnos a régebbi buszok karbantartására –mint azt már ezerszer leírtam- nem igazán költ pénzt a BKV, és az elrepedt, eltört kipufogókból kiáramló gáz az elszakadt csuklón keresztül visszaáramlik az utastérbe. Ez a gáz rendkívül káros az egészségre, és nagy adagban, mint már írtam, szédülni is lehet tőle, ezért a lent olvasható panaszt egyből továbbítottam az ÁNTSZ-nek, bízva abban, hogy lépnek végre valamit. Ha ti is hasonlót tapasztaltok, írjatok bátran:

Kedves Figyelő!

Gyakran olvasom a BKV-Figyelőt, de eddig még nem szántam rá magam, hogy billentyűzetet ragadjak. (Mint gyakorló BKV-zó csatlakozhatnék akár a bunkó / rosszindulatú / vicces / segítőkész / profi sofőrökről vagy ellenőrökről – időnként utasokról - szóló történeteket mesélők táborához, de ezekről már sokan írtak.) 

Sokan, sokszor írtak már a buszok áldatlan műszaki állapotáról is. Ez gyakran indirekt módon veszélyezteti az utasokat. Az itt leírt eset azonban nem csak indirekt, hanem elég közvetlen módon árt az utasoknak.

Már többször feltűnt, hogy a 173 E járaton – ahol jellemzően Ikarus buszok járnak – a forgó környékén kipufogógáz-szag van. Először hónapokkal ezelőtt találkoztam a jelenséggel. Leszállva megnéztem, itt van a busz kipufogója – gondoltam, a rossz tömítések miatt itt a gumiharmonikánál be tud jönni a gáz. Azon a héten még kétszer sikerült ezt, vagy hasonlóan rossz buszt kifognom, azóta nem, pedig naponta ezzel a busszal járok. Gondoltam, hogy talán megjavították. Én kis naiv.

Tegnap este fél 9-kor szokás szerint a 173 E járattal tartottam hazafelé, és ismét iszonyú kipufogógáz-szag fogadott a busz belsejében. Az ablakokat nem lehetett kinyitni, így gyakorlatilag szellőzés / szellőztetés nélkül szívtuk a kipufogógázt és vele együtt a szén-monoxidot is. A kb. 20 perces út végére szédültem, megfájdult a fejem – tehát az enyhe szén-monoxid mérgezés tüneteit produkáltam. Most már a busz azonosító számát is megjegyeztem: 0479, este 9-kor ért be az Újpalotai végállomásra. 

Szeretném, ha BKV kivizsgálná, hogy miért jön vissza a kipufogógáz az utastérbe, mert ez így kifejezetten káros az egészségre.

Köszönettel: Judit

komment komment Címkék: budapest bkv busz ikarus utas panasz ántsz észrevétel utastér 280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása