BKV-Figyelő

Sosem létező bírságról hazudott az ügyvéd

BKV figyelő.hu

2009.03.12
07:20

Olvasónknak Kováts Sebestyén a BKV megbízott ügyvédje egy levelet küldött, miszerint bliccelt, és azonnal fizessen. Nem fizetett, inkább levelet írt a BKV-nak, akik hivatalos tájékoztatást küldtek arról, hogy az utasnak semmi tartozása nincs. Ha a BKV háta mögött intézkedik az ügyvéd, miért nem rúgják tökön végre?

Kedves BKV-figyelő!

Alább egy levelezés: A hivatkozott dokumentumot nem csatolom, arról szól, hogy "2008. ápr. 7. napjáig" a dr. Kováts által fizetésre felszólított (a bírósági eljárás előtti utolsó figyelmeztetés) ügyfélnek "a BKV. Zrt-vel szemben tartozása nem áll fenn".  Tudom, hogy nem egyedi eset, nem is extra, de tanulságos. Talán félévente mindenki kérjen egy "nullás igazolást" a BKV pótdíj-osztályán, elkerülendő az olykor meglepően opcionálisan érkező "Kováts-levelek" okozta kellemetlen utánajárást.

Tisztelt ügyvéd úr,

ön levelet küldött részemre 2008. december 23-i, majd 2009. február 24-i keltezéssel, amelyben 13000 forint befizetésére szólít fel megbízója, a BKV Zrt. részére az alábbi hivatkozások szerint (ügyiratszám:X ügyfélszám:X): 2005.  X járat.

Tájékoztatom, hogy megbízója, a BKV Zrt. közlése szerint a hivatkozott pótdíjtartozásom nem létezik, amit a jelen levelemhez csatolt, a BKV Zrt. által kiállított hivatalos okirat is tanúsít. Az igazolás eredetiségét megbízójánál a fejlécen szereplő iktatószám alapján ön is ellenőrizheti.

Várom szíves válaszát.

Üdvözlettel :J

Válasz persze nem jött, de a levelet másolatban a BKV ügyfélszolgálat is megkapta. És ők válaszoltak is. Ezt:

Tisztelt J.!

A társaságunkhoz írt elektronikus levelével lehetővé tette számunkra, hogy pótdíjazási ügyével kapcsolatban tájékoztatást nyújthassunk Önnek. Észrevételére az alábbi választ adjuk:

Tájékoztatjuk, hogy a Pótdíjkezelési osztályunk az ügyvédi iroda részére ismételten tájékoztatást küldött pótdíjazási ügyének rendezéséről.

A szolgáltatásunk igénybevétele során - az utazási feltételeink betartása mellett - kellemes utazást kívánunk Önnek!

Budapest, 2009. március 9.

Üdvözlettel: D. mb. ügyfélszolgálat-vezető

A lényeg, hogy ők maguk jelentik ki: most ismételten(!) tájékoztatták dr. Kovátsot, hogy nincs ilyen pótdíjtartozás.

komment komment Címkék: budapest bkv ügyvéd büntetés levél behajtás válasz bkvfigyelo kováts

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása