BKV-Figyelő

Vak buszvezető a BKV-nál?

BKV figyelő.hu

2009.03.19
07:20

Olvasónk szerint nagy valószínűséggel vak volt az a buszvezető, aki néhány napja a 91-es járaton leszállni szándékozó családja előtt bezárta az ajtót. Anyuka és a gyerekek időben jelezték leszállási szándékukat, a megállóban kinyílt az ajtó. Hiába sorakoztak fel az ajtó előtt időben, már az elsőként leszálló gyereknek sem sikerült a leszállás:

Tisztelt BKV-figyelő!

Eddig se voltak súlyos fenntartásaim a blogon megjelent panaszokkal kapcsolatban, és ma (2009. 03.14.) személyesen is meggyőződhettem a BKV mélyen emberi humán erőforrási szempontrendszeréről. Hiszen mi mással magyarázható, hogy fogyatékosokat is alkalmaznak gépjármű vezetésére (hangsúlyozottan nem gépjárművezetőnek, az egy másik fogalom). Ez egyrészt nem csekély szellemi fogyatékosságot jelent, másrészt vakságot - de mellé legalább süketséget nem.>

Ezek után a tények: délután 17:42-kor a Nyugatinál feleségem két gyerekkel felszállt a 91-es járatra, amiről a Szemlőhegy utcánál próbáltak meg leszállni - ezen szándékát időben jelezve, és a hátsó ajtóhoz teljes létszámban felsorakozva. A nagyobbik gyerek kezdett el leszállni, de már neki sem sikerült, mivel a járművet vezető halmozottan sérült egyén rázárta az ajtót, és csak nejem illetve a többi utas ordítására riadt fel csendes kómájából.

A megjegyzéseket elkerülendő: semmivel sem lett volna jobb, ha ilyenkor a szülő száll le elsőnek, mert akkor a fent rekedt gyerek mégis mit csinál?! És ki ne találja valaki, hogy a szombat délutáni őrült forgalom miatt volt túlterhelt a szerencsétlen sofőrnek látszó lény.

Az esetet természetesen megírom a BKV ügyfélszolgálatának is, sőt, a tapasztalatok alapján azonnal válaszolok rá magamnak: Elnézést az okozott kellemetlenségért, kollégánkat figyelmeztettük, és felhívtuk figyelmét az utasokra való fokozott odafigyelésre, reméljük a továbbiakban ...

Mégis, minek kellene történni ahhoz, hogy az ilyeneket fizetéscsökkentéssel jutalmazzák, ad abszurdum felkérjék, foglalkozzon a jövőben burgonyakapálással, ott talán kevesebb kárt okoz?!

Üdvözlettel: Rosta Tibor

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása