BKV-Figyelő

BKV-sok idegeivel játszott a hülye utas

BKV figyelő.hu

2009.03.23
12:00

Miért zárták be a Lipótot? Kérdezem magamtól mindig, amikor elmebetegekkel találkozom. Kinek volt jó, hogy a kezelésre szoruló hülyéket minden felügyelet nélkül az utcára tették? Láttam már a villamoson, késsel hadonászó, ordibáló embert, akinek nagy szüksége lett volna a segítségre. Olvasónk, egy fiatal lánnyal találkozott a 3-as metrón, aki szintén rászorult volna egy is kezelésre. Részletek alant:

Üdv, BKV-figyelő!

Az alábbi, az adott helyzetben nem kellően vicces szituációt küldeném el nektek, megmutatva, hogy az utas is lehet olykor hülye... (mint azt néhányszor láthattuk már és fogjuk is.)

Tegnap (III. 20.) este fél 7-kor Újpest - Központ a helyszín (3-as metró). Lekéstem a metrót, a következő, kb. 4 perc múlva jött. Arra lettem zenehallgatás közben figyelmes, hogy folyamatosan megy a hangosbemondón a "Kérem, hagyják szabadon a biztonsági sávot!" Megörültem, hogy itt is meg tud szólalni.

Majd a hülye utas, -mert nem tudom mással illetni-, a biztonsági kamerával szemben elkezdett szórakozni, hogy megszólaltassa a felvételről játszott figyelmeztetést. Igen ám, de a vezérlők is begurultak, miután nyilvánvalóan direkt szórakozott a lány. Az egyik így hangzott, többszöri, normális felszólítás után: "Fejezd be a szórakozást!" Az azt követő pedig így: "Ha nem fejezed be a szórakozást, ki fogunk vezettetni.

Erre nincs is mit mondani tovább. Viszont nem tudom, mi hívhatta elő a metrókocsiban való "viselkedését" a lánynak: történt ugyanis, hogy 5-6 ember ült abban a kocsiban, amiben ők is ültek. A lány kényelembe helyezte magát, végigfeküdt az egész ülésen. A barátai kuncogtak rajta nagyokat. Majd, amikor a metró elindult, a lány elindult vele együtt előre a kocsiban, közvetlenül elém és elkezdte teljes erőből rángatni a kilincses ajtót, majd visszament. Városkapunál, vagy Gyöngyösi utcánál azzal szórakozott, hogy kirohant a metróból, majd egy másik ajtón a csengő megszólalásakor be.

Viszont ezután következett, amin ledöbbentem igazán (és időközben nem csak én): A rohangálós lány fejen/kézenállással próbálkozott az egyik ülésen, meg beakasztja a lábát a kapaszkodórúdba. Ment a barátnője, segített is megtartani, ami oldalról elég furcsán hozta ki magát...

Egyszerűen nem tudom, hogy valaki mitől hülyül így meg, hogy műsorozzon és akrobatikázzon a - nem mellesleg - mozgó metrón? Nálam mostanában biztos, hogy egy az egyben "hülyeutas" kategória.

Üdvözletem mindenkinek!

K. Cs.

komment komment Címkék: budapest bkv metró hülye utas panasz észrevétel

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása