BKV-Figyelő

Miért zárják le az álló lépcsőt?

BKV figyelő.hu

2009.03.27
06:50

Tavaly a metróállomások álló lépcsőit a BKV szalagokkal zárta el, hivatalos indoklás szerint azért, mert a bliccelők itt kerülték ki a lépcső tetején álló őröket. Persze ez hülyeség, hisz az őröknek bármit fel lehet mutatni, beengednek a metró területére, nem foglalkoznak vele. Épp a metró az a hely, ahol a legjobban lehet bliccelni. Azon kívül, hogy igénytelen, mégis mire jó? A vakok, kutyások, mozgólépcsőtől félők szívatására? Vagy csak valamelyik vezető cimborája „jóárasította” a kordonokat?

Kedves BKV-figyelő!

Egy képet szeretnék megosztani önnel.

Mostanában többször kellett a Moszkva tér - Batthyány tér távot megtennem metróval. Utazásaim során lettem figyelmes a mindkét végükön lezárt mozgólépcsőkre. Nem értem miért kell lezárni mindkét álló mozgólépcsőt. Eszembe jutott, hogy például a legjobb barátnőm, aki igaz, hogy nem sokat metrózik, de ha mégis rákényszerül, inkább lépcsőzni szokott, mert fél a mozgólépcsőtől. Vajon most ő hogyan jutna fel a felszínre? Le még csak-csak el tudom képzelni, hogy megkéri az ellenőröket vagy a biztonsági őröket, hogy engedjék le és majd lent átbújik a szalag alatt. Felfelé vajon milyen fogadtatásban részesülne?

Eszembe jutottak még azok, akik kutyával közlekednek. Persze a kisebb kutyákat fel is lehet venni, de egy Vizslával vagy Labradorral például már nem próbálkoznék. A gazdik is elhúzzák a csíkos szalagokat? Vagy menjenek kerülő úton?

Kismillió variációt ismerek jómagam is egy-egy utazásra, hiszen nem minden járatra fért fel a babakocsink, de vajon miért kéne 2-3 átszállással megtenni azt az utat, amit egy közlekedési eszközzel is meg lehet tenni?

Nagyon kíváncsi vagyok, mi célt szolgálnak a lezárások!? Segítségét előre is köszönöm!

Tisztelettel: Nagy Linda

komment komment Címkék: budapest kép bkv metró kérdés ellenőr utas panasz moszkva tér észrevétel mozgólépcső

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása