BKV-Figyelő

Miért dohányoznak a biztonsági őrök a HÉV-állomáson?

BKV figyelő.hu

2009.04.07
12:10

Gábort, mint nem dohányzó embert zavarja, hogy a BKV biztonsági emberei a Batthyány téren a HÉV állomáson dohányoznak. Eddig három alkalommal kereste meg a céget, de érdemi lépés egyik esetben sem történt. Ígérgetés és mellébeszélés annál több volt. Az utas levele alatt a BKV egyik régebbi válaszát találod. A bejegyzés végén szavazát találsz!

Mélyen Tisztelt BKV!
 
Tegnap (03.18.) és ma reggel újfent a Batthyány téri HÉV állomáson dohányoztak a biztonsági szolgálat őrei, HÉV-es matricával a vállukon.
 
A HÉV induló állomás és a metró lejáró közötti folyosón szívják cigarettájukat, láthatóan nagyon magabiztosan és elégedetten, azonban ezzel az arra járó népesség egészségét károsítják.
 
Jómagam nem dohányzok, és még az arra haladó emberek jó része sem dohányzik, miért engedik meg a biztonsági embereknek, hogy ott dohányozzanak, ahol az önök fizető vendégeit ez zavarja?
 
Sajnos nem merem elkérni a sorszámukat, ugyanis fülbevalós (férfiakról van szó!), ápolatlan kinézetűek ezek a fontos feladat ellátására odavezényelt emberek, ráadásul nagy darabok is és a nem verbális gesztusaik alapján, nem biztos, hogy udvariasak lennének velem szemben, ha elkérném jelvényszámukat. Ráadásul, ha ahhoz veszik a bátorságot, hogy egy írott vagy íratlan szabályt áthágjanak (miszerint nem dohányzunk ott ahol ez a nemdohányzókat zavarja), akkor mi tartaná őket vissza más szabályok áthágásától?
 
Kérem, utasítsák a biztonságiak főnökét (már ha nem Ő is ott dohányzik), hogy nézzen utána reggel olyan 7:30-8:30 között a dohányzó kollégáiknak, hogy csak ott dohányozzanak, ahol azzal a nemdohányzók egészségét nem veszélyeztetik!
 
Ez sajnos a 3. alkalom, hogy írnom kell önöknek ez ügyben, kérem, most már cselekedjenek.
 
Üdvözlettel, Gábor

A BKV egy régebbi válasza:

Tisztelt Gábor!

Köszönjük, hogy észrevételével megtisztelte Társaságunkat. 
 
A BKV. Zrt az 1999. évi XLII., a nem dohányzók védelme érdekében hozott törvény előírásainak, belső Vezérigazgatói Utasítás alapján kíván érvényt szerezni. Összhangban a törvénnyel a dohányzás egyaránt tiltott. A törvénynek ellenőrzéssel, figyelem felhívással és oktatással teszünk eleget, és a mulasztó munkavállalókat anyagi jellegű felelősségre vonásban részesíti a munkáltató jogkört gyakorló vezető.
 
Amennyiben a jövőben hasonló esettel találkozik, kérjük pontos adatok megadásával, segítse munkánkat (helyszín, időpont, járatszám, azonosítószám stb.) annak érdekében, hogy a megfelelő intézkedést megtegyük.
 
Köszönjük, hogy időt és energiát fordított arra, hogy írjon nekünk, Társaságunk járművein kellemes utazást kívánunk Önnek.
 
Budapest, 2009. február 12.

Üdvözlettel: Dúll Erzsébet ügyfélszolgálat-vezető

Helyreigazítás! (14:44)

Olvasónk a levele elküldésekor arról tájékoztatott minket, hogy a BKV részéről csak a fent említett válasz érkezett. A levél nem került egyből publikálásra, és időközben a BKV válasza is megérkezett. A cég az imént az alábbi levelet küldte, amit ezúton köszönünk.

Tisztelt Gál Mihály!

A bkvfigyelőn megjelent "Miért dohányoznak a biztonsági őrök a HÉV-állomáson" című bejegyzéssel kapcsolatban a levélíró csupán a Társaság február 12-i válaszát idézi be, azonban nem tesz említést a lenti, március 31-i válaszról.
 
Kérjük az objektív tájékoztatás érdekében a lenti levél közlését.
 
Üdvözlettel: BKV Zrt.

Tisztelt Gábor!   
 
Köszönjük, hogy észrevételével megtisztelte Társaságunkat. Őszintén sajnáljuk, hogy szolgáltatásunkkal kapcsolatban kellemetlenséget kellett átélnie, melyért ezúton szíves elnézését kérjük.
 
Tájékoztatjuk, hogy az Ön által megjelölt hely közterület, ezért ott nem tiltott a dohányzás.

Ennek ellenére - ahogyan Ön is leírta a nemdohányzók zavarásának elkerülése érdekében - felhívtuk az érintett biztonsági őrök figyelmét, hogy szíveskedjenek a felszínre kimenni dohányzás céljából.
 
Bízunk benne, hogy a jövőben hasonló kellemetlenség nem fog előfordulni Önnel.
 
Köszönjük, hogy időt és energiát fordított arra, hogy írjon nekünk. Társaságunk járművein kellemes utazást, valamint jó egészséget kívánunk Önnek.
 
Budapest, 2009. március 31.
Üdvözlettel: Keresztes Attila ügyfélszolgálat-vezető

komment komment Címkék: budapest bkv dohányzás ügyfélszolgálat hév utas panasz észrevétel biztonsági őr

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása