BKV-Figyelő

Tilosban parkoló autóba ütött a BKV-s

BKV figyelő.hu

2009.04.10
10:00

Olvasónk autóval tilosban várakozott néhány percig egy buszmegálló előtt. Egy éppen akkor oda álló busz miatt előrébb kellett állniuk, hogy az minden gond nélkül elférjen. A busz beállt, a vezető kiszállt, és megfenyegette az autóst, hogy ha nem áll odébb, lefényképezi őket. Így is tett, majd az autós is lefényképezte a buszvezetőt, aki ezért a kocsiba ütött, ami behorpadt. Képek, szavazás, történet alant:

Szia BKV-figyelő!

Eddig csak olvastam a blogot, nem is lepődöm meg már semmin a BKV- val való közlekedéseim során, már csak megmosolygom a dolgokat, de most sikerült a BKV- nak (pontosabban egy dolgozójának) kivívnia a felháborodásomat. A sztori ott kezdődik, hogy az Újpest- Központban a 220- as és a 170- es busznak van egy végállomása, egy burkolóelemekből összeűllított sáv. Szóval édesapámmal bementünk a Központba, fel akartuk venni egy barátomat, aki a 220- assal jár, és ezért megálltunk a buszmegálló elejében, így előttünk kb. 4-5 busz fért el, ekkor egy busz állt a megállóban.

Az éppen érkező 220- as viszont épp oda akart érkezni, ahol mi álltunk, előttünk volt még több buszhely. Megláttuk, hogy oda akar állni, ezért előrecsorogtunk, hogy beférjen. A KRESZ- el tisztában vagyok, tilosban álltunk, szóval bőven mi is hibásak vagyunk, nem vitatom. Szóval előrébb gurultunk, az elöl álló másik 220- as mögé álltunk be. Ekkor a sofőr odasétált hozzánk, és behajolt az ablakon, hogy a KRESZ- el tisztában kéne lennünk, stb. és közölte, hogy ha nem állunk odébb, akkor lefotóz minket, és így is tett, levette a buszról a fotómasinájáz, de ekkorra már előrébb gurultunk, ki a buszöbölből, a képen látható módon. A probléma az volt, hogy ekkor is fotózni kezdett, kérdeztük, hogy miért teszi, azt reagálta, hogy ekkor is tilosban állunk. Rendben, gondoltuk, hogy hátragurulunk, a buszöböl elé, annyira, hogy egy másik KRESZ szabálynak is eleget tegyünk (a saroktól számított 5m- e kell megállni).

Az igazán furcsa ekkor történt, ugyanis egy hangos fémes ütést hallottunk, édesapám megállt, én is néztem körbe, hogy mi történt. Sejtettem, hogy a sofőr fejezte ki furcsán az elégedetlenségét, csak nem tudtam, hogy a kocsi melyik részén vezette le ingerültségét, az ablakokat éppenséggel nem törte be. Kipattantunk, és nem volt nehéz megtalálni a sofőr nyomát a kocsin, konkrétan rávert a kocsi tetejére, mégpedig úgy, hogy az behorpadt! Kérdőre vontuk, és közöltük, hogy kihívjuk a rendőrséget, erre az ő reakciója annyi volt, hogy akkor ő maga tanúsítja, hogy el akartuk őt ütni. Természetesen nem így történt, egész egyszerűen hátrébb akartunk tolatni, hogy elférjenek az autók.

Arról nem is ejtenék szót külön, hogy anyagi kár, stb., hiszen kihez jutna el a szavam? A BKV ügyfélszolgálathoz? Majd szóban értesítik a sofőrt, mint mindig. A rendőrséghez? Tilosban várakoztunk, ez igaz, de erre a megoldás, hogy behorpasztja az autónk tetejét? Több hozzáfűznivalóm nincs az esethez, igazából az olvasók véleménye érdekel, mert elég kétélű a dolog. Köszöntem.

Üdv: P. Marci

komment komment Címkék: kép bkv busz szavazás autó olvasó parkolás panasz észrevétel megálló

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása