BKV-Figyelő

Miért nincsenek összehangolva a járatok?

BKV figyelő.hu

2009.04.16
10:30

Elég, ha egy busz néhány percet késik, és az utasok lekéshetik a csatlakozást egy másik megállóban. Olvasónk is erre panaszkodik, mert szerinte a 88-as busz össze-vissza jár, hol késik, hol pedig előbb megy el. De ha a buszok együtt állnak be a megállókba akkor sem várják meg az átszálló utasokat, pedig csak fél percet kellene várni. Az utasok lekésik a buszt, és 15 (más járatok esetén 30-60) percet várnak a következőre. Tisztában vagyok vele, hogy nem várhatja be minden busz a másikat, de vannak helyek, ahol erre nagy szükség lenne.

Kedves BKV figyelő!
 
Lehet, hogy már elcsépelt téma, de a mi mindennapjainkban annál zavaróbb problémára szeretném felhívni a figyelmedet és rajtad keresztül talán a BKV figyelmét is. Kénytelen vagyok rajtad keresztül, mert a BKV-tól úgy is csak egy sablon válaszra futná.
 
Ez a probléma nem más, mint a járatok összehangolatlansága. Egy hónapja párommal kiköltöztünk Budaörsre, annak is a kinti részére, ahol már csak a 88-as busz jár. Amióta ezen a járaton a VOLÁN járművei közlekednek rendszeresek az 5-10 perces késések. Sőt ami legdurvább, hogy ennek az ellenkezője is rendszeresen előfordul, hogy a busz 5-10 perccel hamarabb jön. Mivel ez a busz csak fél óránként jár, ezért ez elég nagy problémákat tud jelenteni.
 
A másik, ami szinte nap, mint nap előfordul, hogy a busz ugyan csak 1-2 perccel késik, de ez pont elég ahhoz, hogy az amúgy éppen érkező 240E (hajdani piros 40) busz mögé érjen csak be a megállóba, ezzel az átszállás lehetőségét elvesztve. Az első közös megálló ugyan csak egy férőhelyes ("M"), de a Városháza megálló már két férőhelyes ("MM"). Nem kéne sokat tenni annak érdekében, hogy a Budapestre igyekvő utasok kényelmesen, időveszteség nélkül tudjanak tovább haladni, csupán annyit, hogy a 240E sofőrje a tükörbe pillantva várjon körülbelül 10-30 másodpercet, hogy az éppen mögé érkező buszról az utasok átszállhassanak és ne kelljen a következő 10-15 perc múlva jövő buszra várni.
 
Ez nem kerül semmibe, csak egy kis odafigyelésbe, az utasok még is jobban éreznék magukat, köztük Mi is. Talán úgy éreznénk a Társaság van értünk és nem fordítva...
 
Még egy kis adalék: különösen idegesítő ez a jelenség, amikor az amúgy már 1-2 perces késésben lévő busz, meg sem próbálja behozni azt, hanem látványos "nemtörődömséggel" sebességgel haladunk az ominózus körforgalom felé, hogy megnézhessük, ahogy a 240E busz pont az orrunk előtt megy el és száguld el Budapest irányába... Vagy mert a sofőrnek éppen az egyik haverjával támad kedve beszélgetni vezetés közben és nagy ívben le van sz*rva, hogy valaki át akarna szállni és ezért akár tenni kéne valamit.
 
Köszönettel: Bérczi Balázs

komment komment Címkék: budapest bkv busz várakozás utas csatlakozás észrevétel összehangolás panasz.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása