BKV-Figyelő

Fogyatékkal élő lánnyal szívóztak a biztonsági őrök

BKV figyelő.hu

2009.04.20
07:00

Hiába mutatta fel egy fogyatékkal elő kislány az Államkincstártól kapott igazolását, és mellé a fényképes nyugdíjas igazolványát, amivel ingyen utazhat, A BKV biztonsági emberei mégsem akarták leengedni a metróhoz azért, mert nem volt nála a személyi igazolványa, amit biztonsági okokból nem hordhat magánál. Olvasónk édesanyja a napokban az alábbi panaszt küldte a BKV-nak:

Tisztelt BKV!

Következő eset történt tegnap kislányommal, aki középsúlyos értelmi fogyatékos, de egyedül közlekedik. Államkincstártól kapott igazolvánnyal közlekedik, mellette ott van a fényképes nyugdíjas igazolványa.

Ferenc körúti metró lejáratnál elkérték tőle az igazolványát. Miután biztonsági okokból nincs nála személyi igazolvány felmutatta a nyugdíjas igazolványát. Ezt nem fogadták el, szóltak a rendőröknek. Ők sem tudtak mit mondani, miután lányom annyira meg volt félemlítve, hogy mindössze lakcímét mondta meg. Ezek után elzavarták és nem engedték le a metróhoz. Csak azt az utat ismeri. Szerencsére felhívott zokogva, hogy most mit csináljon?

Hosszú rábeszélés után zokogva odaadta a telefont a metrónál álló ellenőrnőnek. Kérésemre nagy kegyesen leengedte, közölte, hogy kötelező, hogy legyen nála személyi igazolvány.
 

  1. Sérelmezem, hogy tudtommal ellenőr nem kérheti el a személyi igazolványt
     
  2. Ha látta, hogy nyugdíjas igazolványa van egy fiatalnak + államkincstártól kiállított igazolványa mire föl kutakodik és próbálja megfélemlíteni az értelmi fogyatékos megszeppent fiatalt?
     
  3. Ha mindenben igaza is van, mondjuk, elkérheti a személyi igazolványt, nem tudja az illető felmutatni és nem tud vele kommunikálni akkor mégis mire gondol? Miért van ilyen igazolványa?
     

Reggel felkerestem a hölgyet, felháborító meg nem értéssel, stílussal találtam szembe magamat. Meg sem próbálta érteni a helyzetet, nem érdekelték a tények, ő csak a saját igazát hajtogatta. Igaz mondta, hogy képzeljem el, a lányomból egy árva szót sem tudott kihúzni. 

Lányom nem mer mostantól metróval közlekedni és annyira megviselte az eset, hogy nem tudott aludni.

Kérem az ügy kivizsgálást!

Köszönettel XY.

komment komment Címkék: budapest bkv utazás utas panasz bérlet észrevétel biztonsági őr bkvfigyelo

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása