BKV-Figyelő

Mit csinált 4 hónapig a BKV és a BRFK?

BKV figyelő.hu

2009.04.28
07:20

Tavaly decemberben megjelent a BKV-figyelőn egy videós bejegyzés, amiben S. Pétert mutattuk be. A fiatalember a 2-es metró vonalán a vonat ütközőjén állva, kapaszkodás nélkül utazott. Az eset még aznap bekerült a hírekbe, másnap a Blikk is írt róla egy összefoglalót.

A BKV ígéretet tett arra, hogy a közlekedés biztonságának veszélyeztetése miatt a srác ellen feljelentést tesz, ezért én minden nálam lévő információt átadtam nekik. (Név, cím, videók, kitöltött adatlap). Erről a Blikk is beszámolt.

Tegnap az alábbi hír jelent meg az egyik internetes oldalon:

A lakosság segítségét kérve keresi a rendőrség azt a fiatal fiút, aki még tavaly decemberben a kocsik között kapaszkodva utazott az egyik budapesti metróvonalon, súlyosan veszélyeztetve saját életét és a közlekedés biztonságát is.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságon azt követően indult nyomozás az ügyben, hogy 2008. december 15-én egy blogoldalon (BKV-figyelő szerk.), illetve egy ismert videómegosztó weboldalon is megjelent két videófelvétel egy, a kocsik közt metrózó fiúról. A felvételek alapján azonban a rendőrök nem tudták azonosítani az ismeretlen fiatalt, csak annyit tudtak róla megállapítani, hogy a ,,SPI" fantázianevet használja. A rendőrség ezért kéri, hogy aki bármit tud az illető fiúról, hollétéről, vagy egyéb lényeges információval rendelkezik a történtekkel kapcsolatban, jelentkezzék a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztályán, vagy hívja az ismert segélyhívó telefonszámok bármelyikét.

Valaki magyarázza már el nekem, mert én nem értem: mit csinált a BRFK az elmúlt 4 hónapban? A BKV-nak minden adatot átadtam, többek között a fiú nevét is, és fénylépet is mutattam róla (amik az újságban is megjelentek). Hová lettek ezek az adatok? Ha a BKV feljelentette a srácot, akkor a rendőrség miért töketlenkedik még mindig?

Kapcsolódó bejegyzések:
-Életveszélyes utazás a metrón
-Feljelenti a BKV a metrón tujázó fiatalt

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása