BKV-Figyelő

Rossz jegyautomata, ittas biztonsági őr

BKV figyelő.hu

2009.04.30
06:50

Tegnap a CriticalMass weboldalán figyeltem fel Kóka János levelére, amit Demszky Gábornak küldött. Kóka biciklivel és BKV-val szeretett volna közlekedni, ám megtapasztalta, hogy ez nem könnyű. Ittas biztonsági őr, nem működő jegyautomata, hülye szabályok. Részletek a levélben:

Tisztelt Főpolgármester Úr!

Április 26-án, vasárnap délután, biciklivel a Városmajorból a Széchenyi-hegyre tartottam. Mivel ezen az útvonalon az egyetlen kerékpáros tömegközlekedési lehetőség a Fogaskerekű Vasút, azt vettem célba.

A városmajori végállomáshoz érkezve láttam, hogy több tucat biciklis áll tanácstalanul a peronon, az állomáson várakozó és indulásra készülő szerelvény mellett.

Kiderült egyrészt, hogy az állomáson lévő összes jegykiadó automata rossz. Üzemképzelenségüket egy kézzel írott, és az érmék bedobónyílására ragasztott cetli jelzi.

Találtam egy kalauznak látszó, egyenruhás, érezhetően ittas BKV-s kollégát a szerelvény mellett, aki megerősítette, hogy ott bizony nem lehet jegyet venni. A hozzá fordulóknak azt a tanácsot adta, hogy menjenek a Moszkva térre (!), legközelebb ott árulnak jegyet.

A bringás-tömörülés másik oka az volt, hogy egyszerre legfeljebb 8 bicikli szállítható a Fogaskerekűn. A fent idézett kolléga egyrészt nem engedett be több bringást az általa felügyelt kocsiba (a többi nem érdekelte), másrészt azt a tanácsot adta, hogy szereljük le az egyik kereket (!), akkor ugyanis már nem bicikliről, hanem poggyászról van szó. Azt pedig minden további nélkül fel lehet vinni.

Ennek megfelelően a legálisan szállított 8 mellett legalább két tucat szabálytalanul felvitt bicikli, valamint számos "poggyász" és biciklikerék utazott.

Tisztelt Főpolgármester Úr, Kedves Gábor!

A fenti történet sajnos nem egyedi. Egyedül itt, Budapest egyik legkedveltebb kiránduló-övezetében több száz biciklis részesül hasonlóan megalázó kezelésben nap, mint nap. Ez az állapot sem nekik, sem a szabálytalanul szállított bicikliseknek nem jó.

Kérlek, tegyél gyors és határozott lépéseket a fent jelzett anomáliák kiküszöbölése, a Fogaskerekű bicikliszállító kapacitásainak jelentős bővítése, valamint annak érdekében, hogy a fővárosi közösségi közlekedés általában is biciklisbaráttá váljon.

(Az ilyenkor szokásos reflexek elkerülése érdekében kifejezetten kérlek, hogy NE a szigorú ellenőrzésben és a bringások molesztálásában merüljön ki a BKV reakciója.)

Válaszodat és intézkedésedet előre is megköszönve,

Üdvözlettel, Kóka János

komment komment Címkék: budapest bkv levél bicikli utas panasz észrevétel biztonsági őr fogaskerekű

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása