BKV-Figyelő

BKV: A BRFK elutasította a feljelentést

BKV figyelő.hu

2009.05.06
15:40

A múlthéten megjelent, „Mit csinált 4 hónapig a BKV és a BRFK” című bejegyzésemre megérkezett a BKV reakciója, amiből kiderül, hogy a cég ismeretlen tettes ellen tett tavaly feljelentést, de ezt a BRFK februárban visszautasította. Részletek Szilágyi úr tájékoztatójában:

A BKV Figyelőn nemrég jelent meg egy cikk arról, hogy a rendőrség most újra keresi az információkat arról a fiatalemberről, aki még tavaly decemberben két metrókocsi között tujázott, és erről egy videót is közzétett. Jogosan merült fel a kérdés, hogy ha a BKV ígéretet tett a feljelentésre, akkor a BRFK miért csak most gyűjt információkat a videón látható tizenévesről. Utánajártam a dolognak, és ennek az eredményét most szeretném megosztani a blog olvasóival.
 
A BKV még decemberben feljelentést tett a „közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség” miatt – jogásznyelven így hívják a tujázást. Ugyan ezen a blogon is megjelent, hogy ki lehet a videón látható fiú, de mivel a személyazonosság és a tényállás megállapítása a rendőrség feladata, ezért a BKV ismeretlen tettes ellen tett feljelentést.
 
A BRFK Közlekedés-Baleseti Osztálya azonban február 19-én elutasította a feljelentést. A BKV ezt a döntést nem fogadta el, és az ügyészségen panaszt tett a döntés ellen. A I.-XII. Kerületi Ügyészség a közlekedési vállalat panaszának helyt adott, és a nyomozást elrendelte. Az ügyészség határozata ellen jogorvoslatnak nincs helye, így a rendőrség megindította a nyomozást, ezért keresik most mindazokat, akik a videón szereplő ember azonosításában segítséget tudnak nyújtani.
 
Mivel most már megindult a nyomozás, ezért azt kérem, hogy segítsük a nyomozók munkáját, és a tettes kézrekerítését. Ezután jöhet ugyanis a vádemelési javaslat, és a bíróság döntése. A jogi helyzet ugyan nem teljesen egyértelmű, de az utasok és a BKV biztonsága érdekében remélem, hogy a fiatalember méltó büntetést fog kapni.

komment komment Címkék: budapest bkv ügyfélszolgálat bejegyzés levél reakció válasz brfk bkvfigyelo

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása