BKV-Figyelő

BKV és az összehangolt menetrend

BKV figyelő.hu

2009.05.06
13:10

A 7-es vonalon hétvégén sűrűn tapasztalom, hogy a 173-as és a 7-es busz egyszerre állnak be a megállókba, majd 10-15 percig nem jön semmi . Ilyenkor az első busz általában tele van, a második meg szinte üres. Ennek több oka is lehet. Többek között a lassabb utascsere, a folyamatos műszaki hiba (kevesebb busz) a lassú vezetés, és a folyamatos dugó. Olvasónk tapasztalatai is hasonlóak:

Tisztelt BKV-figyelő!

Az alábbi eset mindennapos a BAH csomópontnál. A történet tegnap (V.4) játszódott, 16 és 17 óra között.

A BAH csomóponti buszmegállóhoz érkezve szomorúan hallottam egy utas szájából hogy lekéstem két 8-as buszt. Ez persze ennél a járatnál gyakori, hogy párosával jönnek a buszok. Na, nem baj - gondoltam- a menetrend szerint 5-6 percenként közlekedik ilyenkor a busz.

Vártam türelmesen, eltelt 10 perc. Na, most már igazán jöhetne - gondolom magamban. Végre megjelenik egy busz a lámpánál, de éles szememnek köszönhetően hamar észreveszem, hogy nem 8-as hanem 112-es a jövevény. Tudniillik a Kálvin tér és a BAH csomópont között ez a két járat elvileg "összehangolt menetrend szerint" közlekedik. De szerencsére még ekkor sem voltam ideges, vártam én már fél órát is a buszra. Egy fél perc sem telt el, jött a következő busz, ismét egy 112-es (bár ennek ilyenkor csak 7-8 percenként kellene jönnie). Megjegyzem mindkettő erősen tömve volt utasokkal.

Kb. 5-6 perc újabb várakozás után végre megjött a nyolcas, illetve megjöttek a nyolcasok. Most szó szerint egymás után érkeztek, ezek is erősen megtömve.

Vajon miért kell így közlekedni ezeknek a buszoknak, miért kell versengeni a buszvezetőknek egymással? Nem lehetne azt megcsinálni, ami szimplán az utasoknak jó? Nem lehetne tényleg összehangolt menetrend szerint közlekedni? Mire jó ez?

Ez az eset mint már írtam mindennapos, mégsem tesz ellene senki semmit.

Vajon miért van ez így?

Üdvözlettel: Egy utas

komment komment Címkék: budapest bkv busz menetrend utas panasz észrevétel 8 as 112 es

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása