BKV-Figyelő

Lázadnak a BKV-sok az új formaruha ellen

BKV figyelő.hu

2009.05.12
18:10

A silány minőség miatt a nyári formanadrágok kiosztásának azonnali leállítását követeli a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége. A BKV Fürst Közlekedési Szakszervezet szerint pedig az új pulóver bő ujja beakad az irányváltóba, a világos, bugyikék zakók pedig olyan bénák, hogy nem is hordja őket szinte senki.

Levelet írt a napokban Gulyás Attila, a BKV egyik legnagyobb szakszervezeti tömörülésének, a VTDSZSZ-nek az elnöke Balogh Zsolt általános vezérigazgató-helyettesnek, amelyben követeli, hogy a BKV azonnal intézkedjen a silány minőségű nyári nadrágok kiosztásának leállításáról, és tegye meg a szükséges lépéseket a ruha gyártójánál.

Egy május 8-i munkaruha-egyeztetésen a szakszervezetek kérték, mutassák meg a nyári nadrág mintadarabját, és hozzanak mellé egy első sorozatbeli nadrágot. Ránézésre és tapintásra azonnal megállapították, hogy a kiosztott nadrágok anyaga nem egyezik a mintadarabéval, és még a színe sem azonos. Kiderült, hogy ezt egy írásos szakértői vélemény is alátámasztja.

Tömegesen érkező reklamációk


Az egyeztetésen jelenlévő szakszervezetek képviselői egybehangzóan jelezték, hogy az új formaruhákkal kapcsolatban tömegesen érkeznek a reklamációk a dolgozók részéről. A formaruhák minősége silány, sok a panasz a nyári nadrágok anyagára, a pulóverek azonnal megnyúlnak, elszabottak a méretek, feslenek a varrások.

A VTDSZSZ javasolta, hogy az összes ruhaféleség esetében végezzenek vizsgálatot az anyagminőséggel kapcsolatban. Gulyás Attila szerint az új munkaruhával kapcsolatos elvárások nem teljesültek annak ellenére, hogy erre a társaság jelentős összeget áldozott.

Balesetveszélyes a pulóver bő ujja

Kolák András, a BKV Fürst Közlekedési Szakszervezet villamosforgalmi elnökhelyettese hasonló okból fordult levélben a BKV vezetéshez. Kolák elmondta, hogy az új pulóverek bő ujja kifejezetten balesetveszélyes a Ganz-csuklós villamosok vezetői számára, mert állandóan beakad az úgynevezett kisszabályzóba (ez a kar dönti el, hogy előre vagy hátra menjen a villamos).

Kolák hozzátette, hogy a pulóver derekának hossza sem megfelelő, kivan a dereka a vezetőknek. A nyári kabát formájával, hatvanas éveket idéző szabásával, világos, bugyikék színével sincs megelégedve a járművezetők 95 százaléka. Az Index szeretett volna lefotózni egy példányt a népszerűtlen ruhadarabból, de kiderült, hogy a zakót a járművezetők nem is nagyon hordják.

Dolgozónként 60 ezer forint az új formaruha


Az EMEF Zrt. 2008-ban nyerte meg a BKV formaruhák gyártására kiírt pályázatát. A cég a hivatalos eredményhirdetés szerint 379 millió 694 ezer forintért vállalta a gyártást. A divatárucég ezért a pénzért több mint 6000 férfi és ezer női felsőruházatot gyárt le (férfiaknál például zakót, inget, nyakkendőt, és pantallót), valamint bónuszként ezernél valamivel több kabátot és kötött mellényt és pulóvert szállít. A BKV fejenként 60 ezer forintot költ a dolgozók beöltöztetésére.

(Index)

komment komment Címkék: budapest index cikk bkv ruha panasz szakszervezet formaruha észrevétel vezető

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása