BKV-Figyelő

Rendőr vagy biztonsági őr kell az ellenőrök mellé

BKV figyelő.hu

2009.05.18
10:50

3 éve járok rendszeresen a 23-as buszon, és ezen a héten volt másodszor, hogy ellenőrt láttam. És nem csak itt, hanem az 54-es vonalon. Úgy néz ki a BKV már nem csak Budára küldi az ellenőröket, hanem azokra a vonalakra is, ahol az utasok nagyobb részének nincs bérlete/jegye mert sosincs ellenőrzés. Olvasónk a 8-as buszon találkozott ellenőrrel (ott is ritka). 4 utasnak volt bérlete 4 pedig bliccelt, de egyikük sem adott iratot csak a fejüket csóválták, de utaztak tovább. Az ellenőr tehetetlen volt, nem tudott mit tenni velük. Ezért kellene biztonsági őr vagy rendőr az ellenőrök mellé.

Szia BKV figyelő!
 
Érdekes kis eseményben volt részem ma délután a 8-as busz vonalán. A történet úgy kezdődött hogy felszált egy BKV ellenőr a buszra (ez már önmagában érdekes eseménynek számít ezen a vonalon). Elkezdte az ellenőr sorban kérni az emberektől a jegyét/bérletét.  Először egy hajléktalan emberhez ment oda aki rázta a fejét, aztán egy másik hajléktalanhoz (a nemzetiségét nem mondom meg ) aki szintén csak rázta a fejét.

Ezután jött egy nő, meg én (nekünk volt bérletünk). A mellettem lévő srácnak viszont már nem (nem hajléktalan!), a pasas csak rázta a fejét szintén (ezt a hajléktalanoktól leshette el) és még röhögött is. Az ellenőr mondta hogy kér igazolványt, mire a srác rázta a fejét, a nő (nő volt ez ellenőr) mondta még egyszer hogy igazolványt kér. Erre végre megszólalt és azt mondta hogy ő inkább leszáll. Egy nő ott ült a közelben és mondta: nekem van bérletem csak le kell szállnom.
 
A következő megállóban három diák szált fel, kettőnek volt bérlete a harmadik "otthon felejtette". Neki is mondta az ellenőr hogy kérek igazolványt, erre a diák azt reagálta hogy: nincs igazolványom, elveszett a pénztárcám. A diák az ellenőr kérdésére még elmondta azt is hogy 15 éves. (Persze mikor arrébb állt az ellenőr rögtön kiröhögte.)
 
Én csak a felsorolt embereket láttam az ellenőrzés közben, de ha jól számolok akkor a látottak közül 4 utasnak volt bérlete, 4-nek nem, 1 pedig azt mondta hogy van neki csak nincs ideje megmutatni (mondjuk azt hogy 50% hogy volt neki). Tehát akkor akárhogyis osztok és szorzok az utasok felének nem volt jogosultsága az utazásra!
 
Miért nem az ilyen vonalakra állítják a túlsúlyos és kigyúrt metró biztonsági őröket ellenőrnek? Csak azt ne mondjátok hogy nincs kiképzésük! Miért egy helyben álldogálásra van? (Nem csodálom az ellenőrt hogy nő létére nem állt ki a férfi bliccelők ellen.)
 
üdv: egy (elkeseredett) utas

komment komment Címkék: budapest bkv busz rendőr ellenőr utas panasz bérlet jegy észrevétel biztonsági őr bliccelő

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása