BKV-Figyelő

Nálunk a legdrágább a tömegközlekedés

BKV figyelő.hu

2009.06.04
15:10

Olvasónk már egész Európát bejárta, és minden nagyvárosban tömegközlekedett. A tapasztalata az, hogy az átlagfizetés mindenhol több, mint nálunk, a tömegközlekedés pedig mindenhol olcsóbb. Részleteket leírja ő a levelében.

Kedves BKV figyelő,

Egy hete jártam Athénban egy kongresszuson. Szponzoráltak, mert saját keresetemből aligha tudok eljutni oda. Próbáltam minél takarékosabban eltölteni azt a pár napot (kevés városnézés). Ma már a kongresszus szervezőkön és szponzorokon is érződik a válság: egy meghívott vacsorán sem vehettem részt.

Azért törvénytisztelő turistaként rögtön váltottam egy hetijegyet, mely 10 euróba került. Amikor külföldön járok, mindig próbálom hasonlítani az árakat. Hát haza érkezve azt kellett tapasztalnom, hogy Budapesten többe került volna egy kongresszus, mint az Akropolisz lábánál. Valahogy akárhová utazom kongresszusra Európában (Barcelona, Bécs) a tömegközlekedés sehol sem mutatkozik drágábbnak. Pláne, ha a fizetések értékét is belekalkulálom. Valóban fele a görögök átlagkeresete a budapestiekének? Erősen kétlem.

Miért kerül egy három tagú családnak egy kisebb vagyonba a havi utazás? Lassan tényleg érdemesebb lesz kocsit fenntartani. Vagy a dugók növelése a cél? Kérem javasolják a BKV vezetőinek, hogy tájékozódjanak az európai tömegközlekedés árairól és utána a következtetéseket levonva döntsenek tarifacsökkentés mellett - áremelés helyett. Ellenkező esetben csak azt érik el, hogy egyre kevesebb fizető utas fogja használni a vállalat szolgáltatását.

Üdvözlettel:
Még fizetőképes állapotban lévő BKV utas

komment komment

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása