BKV-Figyelő

Csak takarításra és karbantartásra nincs pénze a BKV-nak

BKV figyelő.hu

2009.06.05
07:20

Több 10 milliós végkielégítés, kétes szerződések, milliárdos tanácsadások többnyire feleslegesen fizetett biztonsági őrök. Ezekre valahogy mindig van pénz, de amikor a karbantartás és a takarítás előkerül, akkor valahogy sosincs pénz. Csak a sírás és a bliccelőkre való mutogatás megy. Vajon miért? Olvasónk erre keresi a választ:

Tisztelt BKV-figyelő!

3-4 hete a 4-es és a 6-os villamosok végállomásaira szeretett tömegközlekedési társaságunk visszahelyezte a biztonsági őröket. Végállomásonként 16 őr van, és ellenőrök a villamosokon (20-nál is többen) akik szintén a bliccelőket szűrik ki. Olvastam, hogy a BKV ezeket az ellenőröket és biztonsági őröket átcsoportosította, így nem kerül többe az ellenőrzés. De ezt az átcsoportosítást én nem értem. Ezek az őrök nem hiányoznak sehonnan? Akkor eddig miért fizettük őket?

Teljesen véletlenül ismerem a Combino villamosokat műszakilag, és tudom, hogy az első és az utolsó ajtajuk külön is nyitható. Nem értem, hogy a BKV miért tesz minden végállomásra ennyi őrt, amikor villamosonként 2 i elég lenne. A tapasztalat pedig azt mutatja, hogy ezen a 2 ajtón is fel tudnának szállni az utasok. Vagy gondolkodni már luxus? Érdekes, hogy ilyenekre (feleslegesen fizetett őrök, tanácsadói szerződések stb.) mindig van pénz, csak arra nem, amire kellene. Vajon miért? Nem hiszem, hogy a léhűtőket az adófizetők pénzén kellene eltartani. Meggyőződésem, ha a BKV nem szórná feleslegesen a pénzt ilyenekre, akkor takarításra és karbantartásra is maradna pénz, az utasok sokkal elégedettebbek lennének.

Egy volt BKV-s

komment komment Címkék: budapest tanácsadás bkv busz villamos ellenőr utas panasz takarítás észrevétel biztonsági őr

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása