BKV-Figyelő

Ingyen utazhatott volna, mégis megbüntette az ellenőr

BKV figyelő.hu

2009.06.11
10:10

Tartós fogyatékossággal élők és egy kísérőjük a BKV járatain ingyenesen utazhatnak. Olvasónk kerekesszékkel közlekedő barátját kísérte a 6-os villamoson, az ellenőr mégis megbüntette őt, pedig az igazolást felmutatták. (Kerekesszékkel közlekedőknek a szabályzat szerint bérletet (jegyet) kell váltaniuk. Amennyiben az utas tartósan fogyatékos, (és/vagy beteg), díjmentes utazásra jogosult. Ilyen a lent szereplő utas is).

Az is érdekes, ahogyan a BKV ellenőre csőbe húzta az utast. Nem azt mondta neki, hogy megbünteti, hanem azt, hogy „adategyeztetés” céljából kéri az iratait. Az utas együttműködő volt (sajnos), meg is kapta a 12 ezer forintos csekket.

Hello BKV Figyelő!

Egy kérdéssel kapcsolatban írok. Sztori a következő:

A mai napon utaztam mozgássérült barátommal a 6-os villamoson, mire odajött egy ellenőr. Kérte a jegyemet mire én közöltem vele, hogy az sajnos nincs, de mivel egy mozgássérültet kísérek a jogszabály szerint nem vagyok köteles jegyet váltani, mivel a szabályzat a mozgássérültet és egy kísérőjét felmenti a BKV utazás költsége alól. Erre az ellenőr néz bután, majd elkéri a személyimet "adategyeztetés" címszó alatt. Nem vagyok budapesti nem tudom hogy mennek itt a dolgok ezért kézségesen átnyújtottam neki az igazolványomat.

Cserébe kaptam egy vaskos 12.000 Ft-os büntetést merthogy nincs érvényes jegyem. Sajnos nem tartózkodom sokat pesten, Akácfa utcába nem tudok bemenni barátommal, hogy igazoljam azt hogy jogtalan volt a büntetés. Mit tudok tenni ebben az esetben, ugyanis bizonyos, hogy szabályellenes volt az ellenőr eljárása, tehát én nem nagyon szeretnék fizetni. Hagyjam az egészet mert ez a büntetés elévül 1 év alatt? Vagy hinnének e egyáltalán nekem, ha tisztázni szeretném a dolgot esetleg levélben? Ha igen hova és hogyan írjak?

Köszönöm a tanácsodat!

B. Ádám

Az utas észrevételét továbbítottam a BKV-nak is, akik kérték az utas és a büntetés adatait. Bízunk benne, hogy a cég megsemmisíti a bírságot.

komment komment Címkék: budapest bkv büntetés ellenőr utas panasz bérlet jegy észrevétel 6 os igazolvány

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása