BKV-Figyelő

Ezért megérte új kijelzőt venni

BKV figyelő.hu

2009.06.23
19:10

Olvasónk a szentendrei HÉV-en utazik rendszeresen. A HÉV megállóiba korszerű kijelzőket telepített a BKV még tavaly. A megállóhelyek többségében működik rendesen, ám a Kaszásdűlő megállóban hónapok óta csak a „Kérjük figyelje a menetrendet” szöveg olvasható. Az utas észrevételét továbbítottam a BKV Utaskapcsolati osztályának. Várjuk a választ.

Kedves Mihály!

Alkalmi olvasója vagyok csak a BKV-figyelő blognak, lehet hogy volt már ez a téma, akkor tekintsd semmisnek a levelem. Bár ez esetben érdekelne, volt-e hivatalos reakció rá.

Tavaly valószínűsíthetően súlyos milliókért a szentendrei HÉV vonalán kicserélték az információs kijelzőket. Amit a régi tudott:  - a menetrend szerinti következő járat kiírása - analóg órával mutatta az időt

Amit az új tud:  - MENETREND SZERINT mutatja a következő járatot (ez is megérne egy misét a 21. sz-ban, hol itt a hozzáadott érték, aktuális szerelvény érkezésének pontos ideje) - digitális órával mutatja az időt

Kivéve a Kaszásdűlő mh-en, ahol hónapok óta  a tárgyban levő mondat látható. Ezért be kellett ruházni 1 új konzolra, 2 lcd tv-re, és egy pc-re Linux-szal (láttam mikor bootol-t). Plusz ezeket üzemeltetni is kell.

Tehát jelen esetben se menetrend, se óra ( a régi konstrukcióban ha a karakteres kijelző el is romlott, az óra még ment) mindez bolti (tehát nem BKV beszerzési) áron kb 1 mFt. Ennyi pénzért én kinyomtatom 2 fehér lapra az ominózus szöveget, és annak üzemeltetési költsége sincs.

Üdv: O. L.

komment komment Címkék: budapest bkv menetrend hév utas panasz kijelző tájékoztatás észrevétel szentendrei

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása