BKV-Figyelő

Leállították a mozgólépcsőt, kézben kellett vinni a babakocsit

BKV figyelő.hu

2009.06.28
10:50

Olvasónk időről-időre babakocsival közlekedik a fővárosban. Nem olyan kis „városi cirkávóval” –ahogy ő mondja, hanem egy igazi nagy túra-babakocsival, ami jól meg van pakolva csomagokkal, amikor vidékről feljön. Ritkán veszi igénybe a BKV szolgáltatásait, és azt tapasztalja, hogy sem a BKV-sok, sem az utasok nem segítik a közlekedésben. Pár hete épp a Batthyány téri metróállomásról tartott felfelé, amikor minden figyelmeztetés nélkül megállították a mozgólépcsőt és vissza sem kapcsolták. Egy élmény lehetett felcipelni a kocsit:

Tisztelt BKV-figyelő!
 
Szerencsére nem vagyok budapesti, így csak ritkán kell igénybe vennem a BKV szolgáltatásait. Időnként azért elvetődöm a fővárosba, ilyenkor féléves kislányomat is „kénytelen” vagyok magammal vinni ráadásul - vidéki lévén - nem egy „városi cirkálóval” hanem egy igazi túra-babakocsival. Azt, hogy nem mindenhol „akadálymentes” a metróállomás már mondhatni megszoktam, a lépcső tetején vagy alján egy-két segítségkérő pillantás - és pár perc - után segítenek –  természetesen - az utasok. (Tudom, hogy ezért nem kapnak fizetést, de BKV-dolgozó még sosem ajánlotta fel segítségét.)

Egy alkalommal (egészen pontosan 2009. május 13.-án a délelőtti órákban) a Batthyányi téri felfelé vezető mozgólépcsőnél türelmesen megvártam, míg az utasok elém kerülnek, hogy ne akadályozzuk a közlekedést. Két mozgólépcső működött, így némi hezitálás után kiválasztottam az egyiket és – mint az a babakocsival közlekedők körében ismert – az első kerekeket a lépcsőre tolva, a tolófogantyút magasan a fejem fölé emelve tartottam vízszintben a kocsit. Pár másodperc múlva azonban – minden előzetes bejelentés nélkül – a lépcső hirtelen megállt…Elég könnyű elképzelni, hogy ebben a helyzetben se föl, se le nem tudtam mozdulni. Előttem egy középkorú úr és egy idős néni tartózkodott még a lépcsőn. (A többiek sietve elhagyták a helyszínt.) Szerencsére az úr megszánt, lesétált, és a babakocsi elejét megfogva elindultunk felfelé. Megért volna egy fényképet, bár a kb. 20 kilót tartva a fejem fölött nem éppen erre gondoltam. Haladásunkat szegény nénike is lassította, aki 3-4 lépcsőnként megállt pihenni.

Egyszóval, mindezek után örülnék, ha a BKV ilyen esetben, amikor megállít egy lépcsőt először rátekintene, hogy tartózkodnak-e rajta. Amennyiben műszaki okok miatt állt meg az a fránya lépcső (bár erről nem tájékoztattak), akkor pedig csak az a tiszteletteljes kérésem a BKV dolgozók felé, hogy utólag nézzenek már ugyan le a mélybe…. A lépcső tetején ugyanis 5-6 BKV dolgozó trécselt és volt közöttük a segítőkész úrnál jobb kondícióban lévő fiatalember is….
 
Üdvözlettel: egy anyuka

komment komment Címkék: budapest közlekedés bkv metró babakocsi utas panasz észrevétel 2 es

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása