BKV-Figyelő

Az anyuka és a babakocsi a buszon, a kisgyerek a megállóban maradt

BKV figyelő.hu

2009.07.13
14:00

Olvasónk és 1,5 éves kislánya néhány napja együtt utazott a bölcsőde felé. Útjukat majdnem külön-külön folytatták, mert leszállásnál az anyuka előbb a gyereket, majd a babakocsit tette le a buszról (így egyszerűbb), ám amikor a babakocsiért visszalépett, a busz ajtajai bezáródtak, így ő a buszon, a gyerek pedig a megállóban maradt:

Kedves BKV Figyelő!

Röviden összefoglalnám ami nejemmel és lányommal történt egy BKV utazás során:

Július 6-án feleségem a négyéves kislányommal utazott a 169E jelzésű régi kék buszon. Utazás célja a bölcsőde volt, ahonnan a 1,5 éves lányomat szándékozta a megszokott időben elhozni. Ebből kifolyólag magával vitte a babakocsit is.

Miután nejem jelezte leszállási szándékát, a sofőr ajtót nyitott. Nejem taktikája az volt, hogy leteszi a kislányom, majd visszanyúl a babakocsiért. A dolog itt romlott el, ugyanis amikor visszalépett a babocsiért a sofőr mint aki jól végezte dolgát az ajtót bezárta. Gondolom ő teljesen természetesnek tartotta, hogy egy 4 éves gyerek egyedül utazik, leszáll majd elsétál. Illetve tartotta volna, ha belenéz a visszapillantó tükrébe. A gyerek persze pánikszerűen ordítani kezdett a megállóban, nejem a buszon úgyszintén minek hatására a sofőr észlelte, hogy porszem került a

BKV gépezetbe,így újra ajtót nyitott. Miután munkából hazatérve meghallottam a sztorit erős felindulásból úgy döntöttem, hogy  lemegyek a Rákoskeresztúr végállomáson található BKV állomásra és panaszt teszek.

Azt már nem részletezem, hogy kiderült, hogy a végállomáson senki nem illetékes semmiért, mindenki baromi elfoglalt, de olyan hogy ügyeletes vezető nincs. Felajánlották, hogy írjak a panaszkönyvbe, de sokat ne reméljek tőle, mert azt beküldik a központba ott meg úgysem válaszolnak. Így inkább eljöttem.

Nem ide tartozik, de szomorú tény, hogy a buszon egy ember sem akadt aki odalépett volna, hogy segítsen a babakocsival. Ez van.

komment komment Címkék: budapest közlekedés bkv busz babakocsi utas panasz észrevétel vezető

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása