BKV-Figyelő

Kiszállt a fülkéből, és segített feltenni a csomagokat

BKV figyelő.hu

2009.07.15
09:20

Olvasónk a 3-as villamos vonalán július 9-én egy szimpatikus villamosvezetővel találkozott. Amikor látta, hogy egy idősebb úr a villamosára nagy csomagokkal akar felszállni akkor kiszállt a fülkéjéből, elvette az úr csomagjait, és feltette a villamosra. Ilyen is van, az ilyen történeteket is tessék megírni:

Üdv!

Nem akartalak eddig a BKV szolgáltatásának minősíthetetlenségével vagy a biztonságiak visszaéléseivel fárasztani. Én mindkettő ellen a magam módján és lehetőségei szerint teszek, mert az, aki nem védi meg magát, nem is érdemli meg, hogy sértetlen maradjon. Ahelyett azonban, hogy unalmas lenne a BKV alkalmazottainak felkészültségéről vagy előzékenységéről olvasni, éppen ezek ellenkezői váltak szokásossá. Ezekért érzem kötelességemnek, hogy továbbítsak egy kellemes történetet.

Csütörtökön 17.20 környékén a 3-as villamoson utaztam az 1555-ös számú kocsiban. A Örs vezér téri megállóban háttal voltam az ajtónak, amikor azt láttam, hogy a vezető kiszáll a fülkéből. Látta, hogy egy rokkant idős férfi több csomaggal érkezik, ezért nem indult el a szabad jelzésre és maga szállt ki fölsegíteni az illetőt. Nos, lehet ezt így is. Figyelembe véve, hogy ezen a szakaszon a valaha volt jó menetrend a múlté és már meg sem éri megvenni a bérletet annak, aki ezt használja, legalább van még lelkes sofőr. Ha nem büntetik meg, amiért kiszállt a vezetőfülkéből talán a továbbiakban is képes lesz emberibb viselkedésre, mint főnökei többsége.

Jó munkát!

ba

komment komment Címkék: budapest segítség bkv villamos utas észrevétel dicséret vezető 3 as

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BKV-Figyelő

profil_kd.jpg

Az oldal szerkesztője Király Dávid Budapest-szakújságíró. A BKV-Figyelő célja, hogy a budapesti tömegközlekedést igénybe vevők véleményét a nyilvánosság elé tárja, s ezzel a közösségi közlekedés fejlődését elősegítse. A blog nem tényeket, hanem olvasói észrevételeket közöl.

A BKV-Figyelő szerkesztője nem feltétlenül ért egyet a közölt levelek tartalmával. A megjelent levelek szerkesztésének és rövidítésének jogát fenntartjuk. Amennyiben a BKV-Figyelőn sértő tartalmat, hozzászólást talál, kérjük, az alábbi linkre kattintva jelezze nekünk!

Sértő tartalom bejelentése!

Írjon nekünk!

mobilver_banner_x.gif

Facebook

BKV-figyelő RSS

süti beállítások módosítása